Q/U met rapper Snelle over zijn vetste optreden, Audi en zijn übersuccesvolle jaar

redactie 8 Oct 2019 Entertainment

Lars Bos a.k.a. Snelle is zo hard aan de weg aan het timmeren in de rapscene, dat er onderhand al een hele snelweg door het land ligt. Vooral het nummer ‘Scars’ knalde door de hitlijsten en zorgde mede voor talloze uitverkochte shows. Hij is net 24 geworden, ter ere daarvan komt ‘ie op 24 oktober met een nieuw album en een tour door heel het land. Snelle gaat hard. We spraken deze sympathieke gozer over zijn muziek, dikste optreden en zijn bewogen afgelopen jaar.

Yoyoyo Snelle! Alles lekker?
Ja goed, ik kom net terug van drie dagen ontspannen in Barcelona. Ik ben bezig met een nieuw album, daarvoor kreeg ik van alle producers de finals door. Dus ik ben al die drie dagen aan het feedbacken op afstand. Ik ben lekker bezig. Altijd genoeg te doen!

Vind je het af en toe te druk?
Soms een klein beetje vakantie ertussen zorgt ervoor dat het wel te doen is. Het is niet netjes, maar ik heb bijvoorbeeld voor morgen ook een afspraak afgezegd om m’n socials te doen. Je moet soms moeilijke keuzes maken met dat soort dingen.

View this post on Instagram

ALBUM! Wie jarig is trakteert. Vandaag ben ik 24 jaar geworden. Op de 24e van deze maand breng ik mijn album “Vierentwintig” uit. Ik kan niet wachten om het muzikale dagboek van mijn meest bijzondere (24e) levensjaar te delen met jullie. Ik ben trots en dankbaar richting iedereen die heeft meegewerkt en met name alle fans. Hier alvast het artwork.

A post shared by Snelle (@mcsnelle) on

Wat doe je het liefst in je vrije tijd?
Lekker uit eten gaan, met ‘n bootje varen of de auto pakken en naar het stand rijden. Net dus ook drie dagen de zon opgezocht in Spanje. Vooral gewoon lekker ontspannen.

Waar zou je later willen wonen?
Waar niet? Is misschien een betere vraag, haha. Een in Ibiza, eentje Zuid-Frankrijk. Maar realistisch gezien zou ik eigenlijk twee huizen willen: eentje in de randstad en een in m’n geboortedorp Gorssel.

Je woont in Deventer, maar je moet zeker vaak naar de randstad?
Klopt, maar ik heb een Audi Q3 S-line gekocht dus ik ga steeds lekker heen en weer. Het is wel een oudje moet ik zeggen. Uit 2014, gekocht bij Gräper. Die zijn echt super met het opknappen van sportieve auto’s. Erg tevreden mee!

View this post on Instagram

Op naar vele veilige kilometers. Al m’n jongensdromen komen één voor één uit. ❤️?? Thanks voor de topservice @graperautomotive. ???? #Plankgas

A post shared by Snelle (@mcsnelle) on

Wat is je dikste optreden geweest?
Dat was een optreden laatst op Hullabaloo festival in Groningen. Ik had er in eerste instantie eigenlijk helemaal geen zin in, want daarvoor had ik al een paar shows en afspraken gehad. Bij aankomst zag ik pas de naam, ik had er nog nooit van gehoord. Dacht zal wel een of ander café zijn, maar toen bleek het dus een sick festival te zijn met een tent vol enthousiaste mensen. Het werd echt een mega vette show met alles erop en eraan, moshpits en iedereen zong mee. Dat verrassingseffect voelde overweldigend. Oh ja en Woo Hah! in 2018, als bezoeker en artiest.

Een tijdje terug heb je in een interview gezegd dat je bang bent om mensen die een kaartje hebben gekocht teleur te stellen, heb je dat nu nog steeds?
De nieuwe tour is bijna volledig uitverkocht, er komen nog een aantal grote zalen bij. De show moet nog in elkaar gezet worden als ik heel eerlijk ben. Dat zijn duizenden kaarten en die mensen betalen wel ongeveer 15 euro om een vette show te zien, dus ik voel wel druk op me, ja. Vooral omdat de shows ook steeds groter en beter moeten. We zijn nu ook veel meer bezig met lichten, effecten en verdere show-elementen.

Welk nummer heeft voor jou de meeste betekenis?
‘Scars’, omdat dat mijn echte doorbraak was en omdat ik bij het liedje meteen had van ‘Ja! Dit vind ik vet’. Het heeft precies gedaan waar ik op hoopte. Het zorgde ervoor dat we ineens veel geboekt werden en mensen konden het echt meezingen. ‘Oost- Indisch doof’ ging ook wel hard, maar bij dat nummer werd ik zes keer per jaar geboekt en door ‘Scars’ zes keer per weekend, haha.

Wat betekent het nummer ‘Reunië’ voor je?
Het betekent eigenlijk m’n grote doorbraak bij een heel breed publiek. En het nummer is natuurlijk heel persoonlijk en speciaal voor me. Het is echt mijn verhaal.

View this post on Instagram

Ik ben overweldigd door het succes van ‘Reünie’ en hoe deze persoonlijke boodschap zo goed bij jullie binnen komt. Ik heb in aanloop naar de ‘Week Tegen Pesten’ de handen ineen geslagen met ‘Stichting Stop Pesten Nu’ en zal langs gaan bij drie scholen om in gesprek te gaan met jullie over dit onderwerp. Wil je dat ik langs kom op jouw school, in jouw klas? Ga dan naar stop-pesten punt nu en meld je aan! Link in Bio Hoe meer stemmen des te meer kans dat ik jou straks zie. Tag je klasgenoten.

A post shared by Snelle (@mcsnelle) on

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Uit iedereen in m’n directe omgeving, dingen uit m’n jeugd, dingen die ik meemaak, wat ik lees, wat ik hoor. Gewoon daily life eigenlijk. Mensen kunnen makkelijk zeggen dat mijn muziek verandert, maar ik verander ook. Ik las laatst een quote en die vond ik wel heel mooi, wel echt zo’n 14-jarige meisjes Instagram post, haha: “Some people say I changed a lot, I say a lot changed me.”

Wie is de belangrijkste persoon in je leven?
Dat is eigenlijk niet één iemand, maar het team om me heen. Alles wat ik nu doe draait om m’n carrière, een privéleven is er bijna niet meer. Dus mijn platenlabel ROQ ’N Rolla, m’n (tour)manager, dj en uiteraard mijn lieve ouders.

Je hebt gezegd dat je van jongs af aan al iets als cabaretier wilt gaan doen…
Jazeker, maar dan moet ik eerst een mooie show in elkaar geflanst hebben. Als je het doet moet je het goed doen en er ook echt goed in worden. Daar heb ik nu geen tijd voor, maar dat zie ik in de toekomst zeker nog wel gebeuren.

Geef je nog steeds les op scholen?
Nee, dat laat m’n agenda helaas echt niet meer toe, maar ik sluit niet uit dat ik dat later weer af en toe ga doen. Ik ben met m’n afgelopen tour scholen langs geweest en dat was heel fijn om meer ervaring op te doen met voor de klas te staan. Ik gaf daar rap workshops. Doel van de les kon zijn om zelf een rap te maken, maar het was ook om dingen bespreekbaar te maken. Was echt leuk om te doen.

Wat is nog iets wat je heel graag wil bereiken?
Ik wil nog wel een hele grote show doen, bijvoorbeeld in Ahoy of zoiets. Ook een keer een nummer 1 album maken, maar ik wil vooral dit heel lang blijven doen. Ik ben gelukkig, maar wil altijd meer. De honger is het leukste, die moet je blijven hebben. Ik heb zin in nog meer honger, haha!

Je album komt binnenkort uit en in november ga je toeren, wat kun je daar over vertellen?
Het album wordt mega vet en er staan hele toffe samenwerkingen op. Het is nog muzikaler en nog meer mijzelf. Ik heb ook echt ‘liedjes’ geschreven. Ik kan niet wachten tot ‘ie uitkomt en mijn dagboek van afgelopen jaar te delen. Het is niet ‘allemaal’ autobiografisch, dat vond ik ook wel een leuke uitdaging. Ik heb bijvoorbeeld een nummer waar je bij denkt dat ik het voor m’n vriendin heb geschreven, maar ik was single in die tijd.

Succes met je nieuwe album en alles wat daar bij gaat komen kijken. En gefeliciteerd met je 24e verjaardag!

Vluggertje

Maaltijd: Sushi.
Mooiste vrouw van Nederland: Die is lastig zeg. Ik hou van alle vrouwen, laten we het daar maar bij houden, haha. Save.
Festival: Woo Hah!
Drankje: Vodka/Sprite.
Reisbestemming: Ik kom net terug uit Barcelona en dat vond ik wel erg lekker, maar dat kan volgende maand weer compleet anders zijn.
Instagram account: Ja die heb ik echt wel, Dumpert!
Favoriete artiest: Elke week weer anders. De afgelopen tijd ga ik wel lekker op alles van Charlie Puth. Ik denk dat je ook wel invloeden van hem kan terughoren in m’n nieuwe album.

Tekst: Dan Tesselaar

Reageer op artikel:
Q/U met rapper Snelle over zijn vetste optreden, Audi en zijn übersuccesvolle jaar
Sluiten