Gaat Rammstein te ver in hun nieuwe video voor de single ‘Deutschland’?

redactie 29 mrt 2019 Entertainment

We kennen Rammstein natuurlijk van de dikste shows en de lijpste optredens. Zoals we van de hardrock/metalband gewend zijn, zoeken ze altijd de grens op en gaan ze daar vaak nét overheen. We keken dan ook niet heel raar op toen ze bijvoorbeeld met een gigantische neppe lul schuim in het publiek spoten. Dit keer is het ook weer raak en liggen de Duitsers onder vuur. Voor hun nieuwe single Deutschland poseren de leden de band als Joodse gevangenen in een concentratiekamp. Smakeloos, of niet?

Eén ding is zeker. De video van de single is heel erg indrukwekkend. We zien de mannen van de muziekgroep een soort epische reis door de tijd maken. Alle Duitse gruwelen uit de geschiedenis komen naar voren. Veel critici vinden de gruwelijke kleine film smakeloos en ongepast door het fragment met de verwijzing naar de holocaust. Maar zeg nou zelf, het laten ontbreken van dit überbelangrijke puzzelstuk in de Duitse geschiedenis zou ook raar zijn. De meningen zijn in ieder geval verdeeld.

Rammstein – Deutschland

Het nieuwe deuntje van de raggende Duitsers gaat over de haat-liefde verhouding die de band heeft met hun vaderland. Zinnen als ‘Deutschland, Deutschland über allen’ en ‘Deutschland, meine liebe kann ich dir nicht geben’, leggen dit er nog eens dik bovenop. Je kan zeggen wat je wil, maar Rammstein heeft met hun bloederige clip en de brute teksten wel wat losgemaakt. Zowel bij fans als bij het grote publiek.

Reageer op artikel:
Gaat Rammstein te ver in hun nieuwe video voor de single ‘Deutschland’?
Sluiten