Rahima Dirkse is uitverkozen tot Miss Nederland 2018

Gisteravond sidderde Scheveningen van genot, want daar vond de finale van de jaarlijkse Miss Nederland-verkiezing plaats. Uit handen van de vorige winnares Nicky Opheij kreeg Rahima Dirkse het kroontje opgezet en werd zo uitverkozen tot Miss Nederland 2018.

Het thema was dit jaar ‘Godinnen’ en de jury bestond uit Albert Verlinde (?), fotograaf William Rutten en Zoey Ivory, het model dat in 2016 met de overwinning aan de haal ging. Dat je ver kan komen als Miss Nederland bewees Zoey al eens, want in 2016 stond zij op de twaalfde plaats in de FHM500, dit jaar zakte ze een paar plekjes naar nummer 40. Ook Jessie Jazz Vuijck (#41 FHM500 van dit jaar) won ooit de eervolle titel en zij is nu uitgegroeid tot BN’er en graag geziene gast op feesten en partijen.

Another one? by: @jbstrijk

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

Per toeval gescout voor Miss Nederland

Rahima is afkomstig uit Rotterdam en laat eens te meer zien dat Brazilië en Nederland een weergaloze combinatie is. In het dagelijks leven studeert ze bio-farmaceutische wetenschappen en het is dan ook maar per toeval gekomen dat ze aan de verkiezing meedeed. In een interview met het AD vertelde ze hoe ze werd gescout. “Het kwam spontaan op mijn pad. Ik was aan het werk in een bar in Amsterdam toen Nikkie van Ee, de dochter van de hoofdsponsor, naar mij toekwam en vroeg of ik daar ooit wel eens over na heb gedacht. Ik heb het altijd al leuk gevonden, het is een eervolle titel. Maar zelf meedoen was nog nooit in me opgekomen. Nikkie gaf mij een compliment over mijn karakter, niet mijn uiterlijk. Dat gaf de doorslag”, aldus Rahima.

Natuurlijk is ze apetrots op haar nieuwe titel. “Miss Nederland staat voor mij gelijk aan een eervolle titel. Iemand die weet wie ze is en wat ze kan. Door mee te doen aan dit jaartraject wil ik mijzelf verder ontwikkelen tot een steeds zelfverzekerde vrouw die haar angsten keer op keer kan overwinnen.”

Het zilver

Nina van der Broek eindigde op de tweede plaats en werd zo reserve-miss. Mocht Rahima straks onverhoopt niet in staat zijn om Nederland te vertegenwoordigen bij de Miss Universe-verkiezingen, dan is de eer aan Nina om het stokje over te nemen.

?‍♀️?‍♀️?‍♀️ . . . #missnederland #meerbikinitijdensdefinale #lutskeiseenheld #confidentialbeauty #sicily #sea #italy #bikinishoot #bikini #anianibeachwear #mermaid

A post shared by ? Finalist Miss Nederland 2018 (@vandenbroek.nina) on

Rahima Dirkse over de Bikinironde

In tegenstelling tot de Amerikaanse editie van de verkiezing, was er in Nederland nog wel gewoon een bikinironde aanwezig. Sterker nog, de bikinironde was gelijk de eerste ronde waarmee werd gestart. Rahima tegen NU.nl: “Fantastisch. Het gaf ons zoveel kracht door zo op te komen en ons eigenlijk allemaal te bevrijden van het stigma. We zijn allemaal vrouwen en hebben allemaal ons eigen lichaam en om dat juist te mogen laten zien is heel tof.”

Kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Geen Miss-verkiezing zonder bikinironde en dit is na de ban van de grid girls in de Formule 1 eens te meer een voorbeeld dat de wereld soms een beetje doorslaat in de maatregelen die de Me Too discussie heeft opgeleverd. Des te beter dat wij er gewoon lekker mee doorgaan. Hieronder nog wat fijne kiekjes van Instagram van de kersverse Miss Nederland. Van harte gefeliciteerd Rahima!

Another one? by: @jbstrijk

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

Turning the other cheek.

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

Sensual Frustration Picture by @isidoroperegrino

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

Stumbled upon these pictures by the talented Suzan. Photography: @suzanalberts

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

@suzanalberts This blogger managed to shoot a girl who always looks so awkward in pictures and I absolutely love the result!! All credit goes to you! #suzanalberts #photograph #shoot #loveit #haireverywhere

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

Even pictures speak

A post shared by Rahima Ayla Dirkse (@rahimaayla) on

Foto: Instagram Rahima Dirkse

Reageer op artikel:
Rahima Dirkse is uitverkozen tot Miss Nederland 2018
Sluiten