Biertjes zijn wéér duurder geworden, en het einde lijkt nog niet in zicht

Bier, bier, bier, het elixir van plezier. Inflatie raakt ons op veel plekken en een dure komkommer is tot daar aan toe, maar nu het ook onze pilsenmannetjes raakt wordt het persoonlijk. De bierbrouwers voeren de prijzen steeds verder op, en helaas worden die kosten doorberekend naar alle dorstige bourgondiërs.

Heineken

Een lekker biertje is altijd al een stukje duurder dan een colaatje, en dat is niet erg, maar helaas is er nu wéér een prijsstijging doorgevoerd. Bij de Appie betaal je nu 20 euro voor een kratje Heineken. De knappe koppen op de redactie zijn even met de cijfers aan de slag gegaan en dat komt neer op een stijging van zo’n 17% in ongeveer twee jaar. Als je nú al je tranen binnen aan het houden bent, klik nu weg, want er komt meer slecht nieuws aan. Heineken verwacht dat dit jaar hun productiekosten tot wel 20% gaan stijgen, en we hebben zo’n donkergrijs vermoeden dat wij dit ook weer gaan merken.

Naast de prijsstijging van onze groene rakkers, scheelt het ook dat aanbiedingen op alcohol niet meer boven de 25% uit mogen komen, zo hebben we hieronder nog even een screenschotje uit de oude doos, mei 2021 om precies te zijn. Als we hieraan terugdenken begrijpen we niet zo goed waarom er vroeger niet standaard vijf kratten Heineken in de koelkast stonden.Heineken

Doe dan ook normaal

We horen jullie al denken, maar FHM, als dat kratje Heineken nou zo duur is geworden dan koop je toch gewoon lekker wat anders? Dat is helemaal niet zo’n slecht idee. Een kratje Pitt bier is in hetzelfde tijdsbestek procentueel ongeveer even hard gegroeid als de prijs van de A-merk concurrenten. In absolute prijzen is het wel wat beter te hebben, zo kost een krat Pitt bier bij de Jumbo momenteel 5,80 euro, waar dat 2 jaar geleden 5 euro was. Die 80 centen kunnen we nog wel missen toch?

Het bier wordt dus weer duurder. Dan moet je dus of minder drinken. Of meer geld hebben. Mocht je nu besluiten om alles op rood te zetten zodat je daarna weer bier kunt betalen, moet je deze dingen in ieder geval níét doen.

Reageer op artikel:
Biertjes zijn wéér duurder geworden, en het einde lijkt nog niet in zicht
Sluiten