Prijs en launch titles zijn mogelijk gelekt voor de Playstation 5

redactie 16 apr 2019 Entertainment

We komen steeds dichterbij de launch van de PlayStation 5 en de geruchten nemen dan ook in hevigheid toe. Volgens Comic Book gaat de aankomende Playstation 5 namelijk $500 kosten en zijn de launch titles ook gelekt. 

We moeten de geruchten natuurlijk wel met een korreltje zout nemen. Het lekken van de prijs is namelijk gedaan door een anonieme poster op Pastebin die claimt een Europese developer te zijn. Hij werkt momenteel aan een game die samen met de PS5 gelanceerd zal worden. Uit zijn leaks komen echter de volgende sappige geruchten:

Prijs en datum

De PS5 gaat naar verluidt in 2020 verschijnen. Voor 500 euro zal je deze next-gen console kunnen kopen, dit is 100 euries duurder dan de Playstation 4 bij zijn launch. Bij het horen van dit prijskaartje denkt men al gauw terug aan de catastrofaal bedrag (599) die Sony in 2006 voor de PlayStation 3 vroeg. Aan de andere kant zijn mensen tegenwoordig steeds meer bereid om hogere bedragen uit te geven aan gadgets. Zo stijgt de prijs van de nieuwste iPhone ook elk jaar weer een klein beetje.

Launch titles

De PS5 zal verschijnen met deze titels: Gran Turismo 7, PUBG free-to-play 4K remaster (exclusief voor de PS5), The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima remaster, Battlefield Bad Company 3, een Harry Potter game, de nieuwe Vikings Assassin’s Creed en GTA VI (die voor één maand exclusief op de PS5 verschijnt).

Specificaties en opslag

De bron van het gerucht spreekt over een harde-schijf capaciteit van 2 Terabyte. De nieuwe console zal zowel standaard 4K capaciteit hebben, met een upscale mogelijkheid tot wel 8K.

Dual-Shock 5 en PSVR 2

Verder zal de PS5 met een nieuwe verbeterde versie komen van de PlayStation VR (PSVR 2) Virtual reality bril in 4K. Ook komt er een Dual-Shock 5. Een vernieuwde versie van de vertrouwde controller. De Dual-Shock 5 zal wellicht een ingebouwde camera en touch scherm hebben.

Reageer op artikel:
Prijs en launch titles zijn mogelijk gelekt voor de Playstation 5
Sluiten