Gaat Assassin’s Creed zich afspelen in het tijdperk van de Vikingen?

redactie 8 apr 2019 Entertainment

The Division 2 van schrijver Tom Clancy kwam half maart in de schappen te liggen. Tijdens het spelen van de multiplayer viel gamers een bepaalde poster op. Er stond namelijk een overduidelijke Assassin’s Creed referentie die hint naar de locatie van de volgende game. 

Op de afbeelding staat een strijder met de welbekende Apple of Eden in de hand. Een bekend element in de Assassin’s Creed franchise. Bovenaan de afbeeldingen staat de tekst, Valhalla, dat verwijst naar de Noorse mythologie. Dit is bovendien niet de eerste keer dat Ubisoft een teaser plakt in een game die nog in ontwikkeling is. Zo kregen we bijvoorbeeld in een latere update in Watch Dogs 2, een teaser te zien  die verklapte dat deeltje 3 zich waarschijnlijk zal afspelen in Londen.

Assassins Creed Kingdom en release

De afbeelding wil dus zeggen dat de eerst volgende Assassins Creed zich zal afspelen in het tijdperk van de Vikingen. Er waren al eerder geruchten over wanneer de nieuwe AC-game zou verschijnen, wellicht onder de naam Assassin’s Creed Kingdom. Volgens Jason Schreier, hoofdredacteur van Kotaku.com, klopt het nieuws en heeft hij van zijn bronnen vernomen dat de nieuwe AC-game inderdaad zal afspelen in de tijd van de Vikingen en zal verschijnen in 2020. Precies op tijd voor de PS5, nieuwe Xbox en hoogstwaarschijnlijk de Google Stadia.
Reageer op artikel:
Gaat Assassin’s Creed zich afspelen in het tijdperk van de Vikingen?
Sluiten