De politie gaat rondkarren op hele stoere motoren van Indian

De mannen van de blauwe brigade voelden de behoefte om hun reputatie een beetje op te poetsen. Blijkbaar voelden ze zich niet zo stoer als ze zouden moeten. Dat zit binnenkort helemaal snor, want de Landelijke Eenheid gaat een aantal modellen van Indian Motorcycle inzetten.

Tot nu toe reedt de pliesie op motorfietsen van BMW. En laten we eerlijk zijn, die zijn niet geweldig stoer.

(On)opvallend

Er is alleen voor de wouten nog een reden om de tweewielervloot uit te breiden. De BMW-motoren worden te snel herkend als politievoertuigen. Hierdoor was de effectiviteit van de ‘onopvallende surveillance’ niet om over naar huis te schrijven. Voor deze acties waren de wit, rood, blauwe politiekleuren al geschrapt maar de BMW’s vielen nog steeds te erg op.

“Kennelijk is het publiek zo gewend aan motorrijders van de politie op een BMW, dat men al vrij snel het vermoeden heeft dat ook de onopvallende motoren worden bereden door een medewerker van ons team”, vertelt een woordvoerder van de politie. Daar moeten de machientjes van Indian nu dus verandering in brengen. Wij hebben zo onze scepsis. Bij een stoere motor kijken wij altijd net effe iets beter.

Indian

Harley Davidson heeft het imago van Amerikaanse motoren een beetje geclaimd maar die van Indian zijn stiekem nog stoerder. Als je hierop rondtuft met een systeemhelm op je knar lijk je echt een eindbaas. Dat wilde de gendarmerie ook wel eens ervaren. Eerst gaan ze alle modellen uitgebreid testen. Daarna besluiten ze welke het moeten worden.

Zeg het zelf maar: zou jij deze man nog herkennen als een politieagent?

Indian
Reageer op artikel:
De politie gaat rondkarren op hele stoere motoren van Indian
Sluiten