Sterrin Smalbrugge: ''Ik was bijna dood door een koningscobra''

mei 23 , 11:50 Podcast
sterrin
Ja, ja, het is eindelijk zover! Seizoen drie van de leukste podcast over vrouwen gaat van start. In Vrouwen aan de Top gaat FHM's hoofdredacteur Chris Riemens in gesprek met vrouwen uit de FHM500. Ze zijn namelijk allemaal niet alleen ontiegelijk knap, maar hebben ook nog eens een mega inspirerend verhaal. We trappen het derde seizoen af met niemand minder dan ecoloog Sterrin Smalbrugge.
Luister de podcast met Sterrin Smalbrugge hier op jouw favoriete podcast platform .
Sterrin is 100% zeker de meest avontuurlijke vrouw uit de FHM500. Noem het maar op: koningscobra's vangen, Expeditie Robinson, boeken geschreven en televisieprogramma's presenteren. Alles heeft ze gedaan en dat op zo'n jonge leeftijd, respect! Zo'n prachtige vrouw met zo'n inspirerend en spannend verhaal is natuurlijk de uitgelezen persoon om haar verhaal te komen doen in onze podcast.

Sterrin

Zoals jullie van onze podcast gewend zijn, beginnen we ons gesprek met het doornemen van het CV. De 30-jarige Sterrin komt uit het Overijsselse Rijssen. Waar dirty thirty voor velen van ons een benauwende leeftijd is, vindt Sterrin het juist geweldig: ''ik weet niet wat mensen in hun twintigere jaren deden, maar ik had toen geen geld, ik was keihard aan het studeren en was niet knapper dan nu. Alles is gewoon beter nu!'' Als we even teruggaan in de jaren en kijken naar Sterrin haar werkervaring, dan kunnen we nogal wat dingen opnoemen: ecoloog, herpetoloog, schrijfster en presentatrice zijn de beroepen die Sterrin zelf noemt.
En natuurlijk last but not least, de brandende vraag: heb je dit jaar meer of minder dan 100.000 euro verdiend? Sterrin is met haar bedrijf lekker bezig en heeft die ton wel aangetikt!

Testament

Kijk, de meeste dertig jarigen denken nog niet eens aan een testament, omdat ze nog vol in het leven staan. Toch is dit voor Sterrin een beetje een ander verhaal. Want ja, als je slangen vangt, de meest gevaarlijke beesten vasthoudt en het liefst dag en nacht in de wildernis bent, dan kan er nog wel eens iets fout gaan. Daarom heeft de ecologist ook alles goed geregeld voor het geval dat. ''Dit is gewoon mijn levensmissie en ik doe dit allemaal om de wereld beter te maken voor dieren'', aldus de blondine. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met een politie, militair of brandweer. Zij zetten als het ware hun leven ook op het spel om anderen te redden.

Koningscobra's vangen

Wij zouden echt gillend wegrennen als we een koningscobra van vier meter zouden zien. Maar dat Sterrin niet bang is voor zo'n slang, blijkt wel weer als ze ons vertelt dat ze een bijna-doodervaring meemaakte tijdens het vangen van een koningscobra: ''Ik zag een tand richting mijn duim gaan en toen wist ik ook als ik nu bloed zou zien, dat het over zou zijn.... Eigenlijk vond ik het wel fijn. Ik had toen nog meer de bevestiging dat ik doe wat ik moet doen. Ik dacht: als het nu echt zo is, dan ga ik hier onder een palmboom liggen en dan is het goed.''

Podcast kijken

Podcast luisteren met Sterrin Smalbrugge

Je bekijkt de aflevering met Sterrin Smalbrugge in de YouTube versie hierboven, maar je kan ‘m natuurlijk ook luisteren via fhmpodcast.com . Welke succesvolle vrouw zou jij te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram, TikTok of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast zodat je niets hoeft te missen.
Delen met
Ook interessant