Sony denkt erover na om de originele Playstation uit 1994 weer te gaan verkopen

Redactie 28 mei 2018 Entertainment

De game-industrie is in rap tempo aan het verbeteren en groeit als maar groter en groter. Virtual reality, augmented reality, we kunnen het zo gek niet verzinnen en de games worden grootser, mooier en echter. Maar echter is niet altijd beter. Sommige klassiekers die we als kinderen speelden waren helemaal niet mooi, ze waren geweldig. Goed nieuws, Sony geeft hints dat de Playstation uit 1994 weer terug wederkeren. Tijd voor een goede dosis nostalgie!

Hints van John

Sony heeft een aantal hints los gelaten dat de originele PlayStation uit 1994 weer terug zal komen. Dit viel te concluderen uit een interview met Sony president en CEO John Kodera en Mantan Web.Uit het Japans vertaald horen we de CEO zeggen “ons bedrijf is altijd onderdelen van ons verleden aan het opgraven, ik denk dat er verschillende manier zijn waarop we dat kunnen doen. Er zijn verschillende discussies binnen het bedrijf gaande over op welke manieren we dit kunnen doen.”

Concurrentie

De PS1 werd voor het eerste in Japan 1994 gereleaset en is voor veel gamers een bouwsteen van nostalgie. De geruchten zijn niet zo heel gek aangezien rivaliserend bedrijf Nintendo ook bezig is met het her uitbrengen van oudere consoles zoals de NES en SNES.

Mocht Sony de PS1 weer uitbrengen kunnen we weer gaan genieten van games zoals Final Fantasy 7, Crash Bandicoot en Resident Evil. Zou toch mooi zijn om die toppers weer te mogen spelen.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Sony denkt erover na om de originele Playstation uit 1994 weer te gaan verkopen
Sluiten