Peugeot komt in de vorm van de 508 een heus pk-kanon

Redactie 22 Feb 2019 Machines

Peugeot is niet het eerste merk waar je aan denkt bij een snelle auto, maar die Fransen zijn stiekem heel lekker aan de weg aan het timmeren. Zo komen ze nu met de 508, een pk-knaller met maar liefst 400 pk!

Daar zijn specs waar je ons gelukkig mee maakt. Ze zijn sowieso goed bezig, want eerder dropten ze al een supervette e-Legend Concept met 450 pk. Laten we hopen dat ze die in productie gaan nemen, want die ziet er heel goed uit. Hetzelfde geldt voor deze 508. Ook nog een concept, maar wel eentje met bouwpotentie. Kleine pleister op de wond: volgens Peugeot kunnen we deze auto zeker in serieproductie gaan verwachten. In elk geval is ‘ie te zien op deAutosalon van Genève, waar die voor het eerst z’n opwachting zal maken.

Peugeot 508

Specs

400 pk en 500 Newtonmeter aan koppel dus. Dat is wel lekker hoor. Dat vermogen komt voort uit een PureTech 200, een 110 pk sterke elektromotor voorin en een 200 pk sterke elektromotor achter. Daarmee scheurt de Peugeot 508 in 4,3 seconden naar de 100 en houdt de acceleratie op bij een begrensde 250 km/u.

Ook kun je er best een elektrisch afstandje mee tuffen, want hij houdt het 50 kilometer vol op volledig elektrische modus. Zet je ‘m in Sport-stand, dan kun je er maximaal 190 km/u elektrisch mee rijden. Nou jongens, niet te lang treuzelen met de derrière, aftekenen, de fabriek in en gaan met die croissant!

Reageer op artikel:
Peugeot komt in de vorm van de 508 een heus pk-kanon
Sluiten