Zie hier de 450pk sterke e-Legend Concept van Peugeot

redactie 24 sep 2018 Machines

Peugeot is naar voren getreden met deze elektrische e-Legend Concept. Inderdaad, het is een concept. Logisch, want deze wagen verschilt dan ook wel heel erg met wat er nu nog bij Peugeot van de band rolt.

Krachtigste productiewagen van Peugeot

Deze op de 504 Coupe geïnspireerde Fransoos heeft namelijk een dikke 450 elektrische paarden onder de kap. De elektrische aandrijving is ook goed voor een kleine 900Nm aan koppel. Daarmee zou het de krachtigste productiewagen ooit zijn van Peugeot. Met al dit vermogen doet ‘ie volgens de Franse autofabrikant slechts vier seconden over een sprintje naar de 100 kilometer per uur. Z’n vierwielaandrijving draagt hier natuurlijk ook wel flink aan bij.

Autonoom rondscheuren

Zoals het een echte elektrische auto betaamt zitten er natuurlijk een autonome functie op. De echte petrolhead gruwelt hier natuurlijk van, maar ja, petrol flikker je toch al niet meer in deze wagen. Toch heeft Peugeot rekening proberen te houden met de autofanaat die z’n vierwieler zelf de bocht om wil jagen. In twee van de vier rijmodi stelt de Franse autobouwer je namelijk nog in staat zelf de auto te besturen.

600 kilometer rijplezier

Alsof dit alles nog niet indrukwekkend genoeg is, zegt de autofabrikant ook nog eens dat de wagen op een volle Duracell een kleine 600 kilometer kan rijden. Als je ‘m vervolgens bijna helemaal leeg hebt gezoemd zou je er, zo zegt Peugeot, binnen 25 minuten dik 480 kilometer aan rijplezier bij kunnen laden. Eerst zien dan geloven.

Kijkje in de toekomst

Maar of we de Peugeot e-Legend Concept überhaupt ooit te zien krijgen is maar de vraag.  Zoals de naam al zegt is het een concept car. De kans dat er een wagen zoals deze ooit uit de Peugeotfabriek rolt is maar klein. Jammer, want we hadden maar al te graag een keer in deze 450pk sterke bolide rond willen scheuren. Maar niet getreurd, want dit is volgens Peugeot een kijkje in de toekomst, en dat belooft veel goeds.

 

Reageer op artikel:
Zie hier de 450pk sterke e-Legend Concept van Peugeot
Sluiten