Peaky Blinders-ster Cillian Murphy ziet verfilming van topserie wel zitten

Redactie 9 nov 2017 Entertainment

Een van de vetste series van het moment, of eigenlijk elk moment, is Peaky Blinders. Mocht je nog niet hebben gekeken, meld je per direct ziek, ga zo snel mogelijk naar huis, haal wat lekkers in huis en plan die seriemarathon in.

De gangsterserie speelt zich af in Birmingham in de jaren’20 en staat bol van het keiharde geweld. Dat het zo’n geweldige serie is komt niet in de laatste plaats door hoofdpersoon Cillian Murphy, die de rol van Thomas Shelby vertolkt.

Het vierde seizoen staat keihard op de deur te bonzen, want op 15 november wordt de eerste aflevering uitgezonden op BBC Two. Een mooie gelegenheid om eens vooruit te blikken op de toekomst van de serie. Tegenover het magazine Deadline, verklaarden de begenadigd hoofdpersoon Cillian Murphy en bedenker Steven Knight dat ze een Peaky Blinders film wel zien zitten.

Beest

“We houden onze gedachten open met betrekking tot een Peaky Blinders film en we boeken progressie over de ontwikkeling van een musical,” zegt Steven. “Peaky is een beest dat niet van plan is te sterven.” Cillian sluit zich daarbij aan: “In theorie zeker. Maar dan moet het wel net zo goed zijn geschreven als de serie. Als dat het geval is, dan zie ik een Peaky film absoluut zitten.” De musical hoeft van hem niet zo. “Dat is niet voor mij. Daar pas ik voor,” aldus de blauwogige superster.

Daar sluiten wij ons bij aan. Het blijft natuurlijk allemaal speculatie, maar een film lijkt ons te gek. Mits met dezelfde acteurs ofcourse. Tot die tijd kunnen we ons verheugen op het vierde seizoen van Peaky Blinders.

Deadline.com

Reageer op artikel:
Peaky Blinders-ster Cillian Murphy ziet verfilming van topserie wel zitten
Sluiten