Oudste schildpad ter wereld blijkt per ongeluk homo te zijn

Redactie 20 okt 2017 Entertainment

We moeten nog ruim een half jaar wachten op de volgende gaypride, maar de nieuwe mascotte is al bekend. Geen lid van de Village People, maar wel van de orde reptielen.

Maar liefst 186 jaar oud is onze Jonathan, wat hem de oudste schildpad ter wereld maakt. Jonathan verbleef in zijn eentje op het eiland Sint-Helena. De verzorgers van Jonathan voegde een vrouwtje toe aan het verblijf van de 186-jarige reus, zodat Jonathan een gezinnetje kon starten en zich niet meer eenzaam hoefde te voelen. Frederica deed haar intrede. En het klikte meteen! Maar de jaren verstreken, en geen Jonathan junior. En laten we eerlijk zijn, Jonathan is ook niet de jongste meer.

De verzorgers begrepen er niets van, want Jonathan liet Frederica alle hoeken van het verblijf zien, libido was het probleem niet. Frederica kreeg wat problemen met haar schild waardoor zij werd onderzocht door een dierenarts. Na dit onderzoek begrepen ze meteen waarom er geen schattige kleine schildpadjes door het verblijf kropen. Frederica was namelijk gewoon een Fred. Geen schildpadflamoesje te bekennen, maar gewoon een schildpadpiemel.

Wellicht dat het er iets mee te maken heeft dat Jonathan al tientallen jaren last heeft van staar, waardoor ‘ie bijna blind is. Ook ruikt hij al jaren niks meer. Tsja, kan je het de ouwe dibbes kwalijk nemen op 186-jarige leeftijd? Gelukkig verandert deze ontdekking verder niets voor de twee lovebirds, want ze worden lekker ongemoeid gelaten. Fred en Jon ketsen nog elke zondag!

Foto: YouTube

AD

Reageer op artikel:
Oudste schildpad ter wereld blijkt per ongeluk homo te zijn
Sluiten