Soldaten als absolute helden te paard in oorlogsfilm 12 Strong

Redactie 20 okt 2017 Entertainment

Waar Chris Hemsworth in films verschijnt kun je de klok erop gelijkzetten dat deze garant staan voor brute actie en meeslepende spektakelscènes. Ook deze keer komt er weer een potentieel huzarenstukje naar het witte doek. Wat ons betreft kunnen de bioskoopkaartjes voor oorlogsfilm 12 Stong: The Declassified True Story Of The Horse Soldiers alvast besteld worden.

Na de verwoestende aanslagen op de World Trade Centers van 9/11, waren veel Amerikanen gebrand op revanche. Gelijk de dag erna schreven velen zich als vrijwilliger in voor het leger om vraag te nemen op de terreur van de Taliban. Geregisseerd door Nicolai Fuglsig, volgt de film het ingrijpende waargebeurde verhaal van een Special Forces-team dat op een extreem gevaarlijke missie in de Afghaanse oorlog wordt gesteurd.

Onder leiding van hun nieuwe kapitein, Chris Hemsworth, betreed het team als de eerste Amerikaanse troepen het gebied in de Afghaanse woestijn. In de ongerepte bergen moeten zij generaal Navid Negahban van de Norhern Alliance overtuigen om hen te helpen in de strijdt tegen de gezamenlijke vijande, de Taliban en Al Qaeda. Als de missie op dodelijke wijze uit de hand loopt moeten de helden te paard de strijd aan gaan.

Reageer op artikel:
Soldaten als absolute helden te paard in oorlogsfilm 12 Strong
Sluiten