Steeds meer ouderen kleden zich als Britse roadman

Het blijft grappig om te zien, oudere mensen die in gangster schoenen over straat lopen zoals de Nike Air Max 95, jullie kennen ‘m wel. Hoe komen zij erbij en wie had ze als eerst? Wij zoeken het voor jullie uit en duiken wat dieper in op de ‘roadman style’. De stijl die door de Engelse serie Top Boy, in populariteit is gestegen.

De Nike Tuned Air, Nike Air Max en de Nike Air Max 95-sneaker zijn de meest tekenende schoenen van de Londense roadman-scene, een modegerichte subcultuur waarin sneakers smaak, status en geld een cruciale rol spelen.

@sasicekk So sick grandma #drip #tn #nike #tnplus #uk ♬ Drip Too Hard – Lil Baby & Gunna

U.K. roadman

Het begon allemaal bij de Nike Tuned Air (TN) die werd uitgebracht in het jaar 1998 door Sean McDowell. De culturele sneaker heeft een stortvloed aan Britse subculturen geüniformeerd op een goede manier, maar of dit nou zo goed was voor het Nike? Niet echt, de Nike TN heeft begin de jaren 2000, deels dankzij de associatie met lastige jongeren, de bijnaam “Nike’s Biggest Fuck You Shoe” verdient en werd hierdoor zelfs verboden in nachtclubs en op scholen.

Deze lastige groep jongeren wordt ook wel de ‘roadman’ genoemd, zij staan bekend om het gebruiken en dealen van drugs, het dragen van de Air Max en een TNF-pufferjas en ‘innit bruvv’ roepen volgens deze site. Los van deze negatieve hobby’s hebben zij wel veel neer gezet, Britse sterren als Skepta en Central Cee scoren internationaal en iedereen kent de serie Top Boy.

Gramparents

Op Social media scoort het als een gek, de jeugd vindt het leuk om schattige opa’s en oma’s te zien in de kleding die zij zelf ook dragen. Gramparents, een Instagram account met 249K volgers is dan ook volledig toegewijd aan het vieren van deze onverwachte ouderenmode, zij zijn slechts een voorbeeld van de waardering van het internet voor deze sensatie. Zo zien wij op TikTok steeds meer Britten die de Nike TN dragen en doen de Amerikaanse oudjes het met de New Balance 990s. Maar niet alleen de schoenen zijn populair bij beide groepen, de The North Face jas valt ook in de smaak.

Het blijft komisch om te zien. Je schattige oma die de zelfde schoenen draagt als de Britse gangster rapper die er trots mee poseert op social media. Dat is wel echt het lekkere aan jong of oud zijn, dan hoef je je pas écht nergens iets van aan te trekken, lekker houden zo! Hier nog wat filmpjes van opa’s en oma’s in het wild met hun zelfgekozen ‘drip’, wij vinden het hard.

@yut.shop23 #fyp#fy#nike#niketn#grandma#drip#local#uk#france#topboy ♬ original sound – Yut Shop 23

@24.7vitto grandma drip #tn #grandma #drip ♬ suono originale – vitt

@memeshunter420 #grandpa #drip #meme #funnyvideos #memeshunter420 #foryou #fyp #viral #xyzbca ♬ Originalton – R3ndom🪬

@sandronazionale Drill Grandpa #drip #drill #fyp ♬ Welcome To Brixton – SR

Reageer op artikel:
Steeds meer ouderen kleden zich als Britse roadman
Sluiten