Is Sony druk bezig met verticaal opvouwbare Xperia phone?

redactie 6 Jun 2019 Entertainment

We zagen het stiekem al een beetje aankomen, maar toch is het een vet nieuwtje: Sony is volgens een gelekt rapport druk bezig met het ontwerpen van een opvouwbare Xperia smartphone. Hiermee gaat Sony de concurrentie aan met de Samsung Galaxy Fold en Huawei´s Mate X dubbel-klapper. De tablet-formaat smartphone die Sony op de planning heeft staan, zit nog wel in de proeffase, maar wij vinden dit in ieder geval geweldig nieuws. We zullen jullie vertellen waarom.

Nieuwe technologische snufjes werden dit jaar in rap tempo aangekondigd. In februari werden we verrast door de aankondigingen van de opvouwbare smartphones, tijdens de MWC in Barcelona. Hierin kregen we voor het eerst de Samsung Galaxy Fold en Huawei Mate X te zien. Opvouwbare smartphones die je in een klap om kan toveren tot een tablet-formaat device. Het nieuws dat Sony deze trend zou gaan volgen is misschien niet verwonderlijk, maar wel supertof. Volgens een nieuw rapport van de Chinese site phone.cnmo.com is de ontwikkeling van Sony’s foldable smartphone nog in een zeer vroeg stadium. Toch zijn er al enkele specificaties bekendgemaakt. Zo ook dat het speeltje de codenaam Xperia F draagt. Aangezien Chinees voor veel mensen zonder Aziatisch bloed wat lastig te lezen is, hebben we de info eventjes voor je op een rijtje gezet.

Sony Xperia F specs

De Xperia F zal in tegenstelling tot Samsung en Huawei, met een verticaal open en dicht-systeem komen. Deze methode is vergelijkbaar met de nieuwe Motorola’s Razr. Volgens het rapport van een Sony insider die via cnmo.com de informatie lekte, zal de Xperia F net als de meest recente Sony Xperia (X1) een OLED scherm van 12:9 krijgen. Het apparaatje zal waarschijnlijk een van de eerste Xperia phones worden met het ultrasnelle 5G netwerk. De informant benadrukte nog eens extra dat de opvouwbare smartphone nog volop in ontwikkeling is. Het zal dus nog een tijdje duren voordat wij ook maar iets officieels te horen krijgen. Wel is het goed nieuws dat Sony nog even zijn tijd neemt. De kinderziektes van de Galaxy Fold worden momenteel nog weggewerkt door Samsung, dus daar kan Sony mooi eventjes wat van opsteken. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op het diverse aanbod van flip en fold-phones.

Reageer op artikel:
Is Sony druk bezig met verticaal opvouwbare Xperia phone?
Sluiten