Motorola Razr keert terug met buigbaar scherm

De opvouwbare smartphones zijn helemaal hip. We hebben het al eerder gehad over de Samsung Galaxy Fold en de Huawei Mate X. Nu wil Motorola ook meedoen. De nieuwe Motorola Razr is misschien niet zo high-class als zijn concurrenten, maar dat is ook niet de doelstelling van Hello Moto.

Motorola wil namelijk een toegankelijke foldable phone maken, met moderne elementen en een herkenbare feeling. Voor de wat jongere lezers: Motorola was vroeger hèt merk dat je moest hebben als je een opvouwbaar mobieltje wilde. Nu is Motorola eindelijk terug met een zwaar nostalgisch ontwerp, maar dan een stuk compacter én met een opvouwbaar scherm.

Motorola Razr

Specs en prijs volgens geruchten

Laten we de nieuwe Motorola voor nu eventjes de Razr ’19 noemen. Zo voorkomen we verwarring met die van 2004. De Razr ’19 is bedoelt als toegankelijk model onder de opvouwbare beldingetjes. Niet de hoogste specificaties maar wel modern en hedendaags. Zo kun je bijvoorbeeld  in opvouw-modus gebruik maken van de Google Assistent. Als je de Razr openklapt heb je een gestrekt scherm van 6,2 inch, met een beeldresolutie van 2142 x 876. Hij zal met een opslagcapaciteit van 64 of 128 GB komen. Net als de Razr ’04 zal er in rustmodus ook een interactief scherm van 2,5 inch beschikbaar zijn. Daaronder een multifunctionele strook voor onder meer vingerscan, YouTube en bel functies. Het prijskaartje van deze flipphone zal rond de 1.500 dollar zitten.

Motorola Razr 2004

Motorola Razr 2004

De Motorola Razr was midden 2000 niet weg te denken, tenminste als je echt de blits wilde maken. Zo populair zelfs dat Dolce & Gabbana een goudkleurige versie liet produceren. Iedere msn-verslaafde chick liep rond met zo’n blinkend ding. De toetsen (ja, toetsen. Er was nog geen touchscreen) op de gsm hadden een metallic afwerking en een futuristische look. Open- en dichtklappen van je mobieltje tijdens het bellen, was gewoon de shit. De Razr ’04 was in verschillende kleuren beschikbaar. Metallic, wit, zwart, goud, roze enz. Ook had de old-school Razr een klein displaytje. Zo kon je zelfs als ‘ie dichtgeklapt was, zien hoe laat het is, wie je belt en gemiste sms’jes checken. Voor die tijd waren dit dikke specs.

Reageer op artikel:
Motorola Razr keert terug met buigbaar scherm
Sluiten