Waarom de OnePlus 6 de beste gaming smartphone van dit moment is

Redactie 19 jun 2018 Entertainment

Wat doe je als je staat te wachten op je trein of op een collega die uit een meeting komt? Precies, even een snel spelletje spelen op je phone. Dat kan gaan van de ultieme classic irritantievariant Candy Crush of naar een dikke racegame als Asphalt 8. Op de nieuwe OnePlus 6 kun je ongestoord en op de hoogste kwaliteit je spellen spelen.

Onlangs toonden we al in onze review dat de OnePlus 6 retesnel is. Dat komt onder meer door de mega dikke Qualcom Snapdragon 845 processor. Je telefoon is nog sneller dan een cheetah en blijft eigenlijk nooit hangen. Weet je wat er dan niet chill is? Wanneer je lekker in een potje autocrossen op mobiel zit te spelen, maar ‘ie dan hapert. Daar heeft de OnePlus 6 wat op gevonden.

OnePlus 6

No-lag

De OnePlus 6 heeft namelijk een speciale Gaming Mode 2.0. Daarmee kun je nog beter gamen en op de hoogste kwaliteit. Het is dus ontworpen om je game-ervaring zo min mogelijk laggy as possible te maken en het werkt verdomd goed. Heel fijn die spelmodus, maar hoe werkt dit kunstje nu? We leggen het even voor je uit aan de hand van een voorbeeld.

Regenwater

We hebben de Gaming Mode 2.0 tijdens het spel Asphalt 8 getest. Je voegt heel gemakkelijk de game toe aan de Gaming Mode-lijst. Daarmee krijgt het spel als het opstart alle aandacht. Internet wordt vol gegooid op het spel, notificaties gaan uit en al het vermogen wordt in het spel gestopt zodat ‘ie zo goed mogelijk werkt. Door deze functie kun je je spel dus ook makkelijk in de hoogste resolutie mogelijk spelen. Geeft toch net even die extra vibe. Dat was wel te merken tijdens het spelen van Asphalt 8. Zelfs het regenwater dat op het circuit lag, spatte op je scherm wanneer je eroverheen reed. Bij elke app of spel, kun je de opties naar je eigen hand zetten.

OnePlus 6
Screenshot uit Asphalt 8

Duracelkonijn

Ook een mooie optie in de Gaming Mode 2.0 is de batterij bespaaroptie. Die kun je instellen op drie modi: uitgeschakeld, laag of hoog. Bij hoog bespaar je minder energie, maar de kwaliteit gaat er wat op achteruit. Laag hetzelfde alleen, je kwaliteit is wat beter dan bij hoog. Uitgeschakeld spreekt voor zich. We hebben het even uitgetest en de verschillen in kwaliteit vallen zelfs weinig te merken. Het resultaat qua batterij wel. Zo speelden we Asphalt 8 een half uur zonder de batterijbesparing en een half uur met hoge batterijbesparing. Zonder ging er 10 procent batterij af en met 8 procent.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat de spelmodus bijzonder handig is. Zeker als je games spelen belangrijk vindt in een smartphone, is de OnePlus 6 een absolute topper in het assortiment der telefoons.  Spellen laden als een zonnetje en dat merk je behoorlijk aan de kwaliteit van de graphics. Als je wilt genieten van een game op zijn allerbest zonder een lag te krijgen, dan is dit the one. Nu wil jij natuurlijk ook kneiterdikke games uittesten. De OnePlus 6 kun je via dit linkje aanschaffen.

In samenwerking met OnePlus

Reageer op artikel:
Waarom de OnePlus 6 de beste gaming smartphone van dit moment is
Sluiten