OnePlus komt volgend jaar met de allereerste 5G-smartphone

redactie 6 dec 2018 Entertainment

KPN heeft aangegeven vanaf 2022 het 3G-netwerk volledig in de ban te doen. 4G is op dit moment namelijk de standaard. Nog wel tenminste. Ook het 4G-netwerk zal op den duur plaats moeten maken voor het nog snellere 5G-netwerk. Een tijdje spookte bij technerds de vraag rond welk merk als eerste met een toestel zou komen die met dit netwerk zou werken. De kogel is nu door de kerk: OnePlus brengt volgend jaar de eerste 5G-smartphone uit.

Dit heeft de telefoonproducent bekend gemaakt tijdens het Qualcomm Snapdragon Technology Summit 2018 op Hawaii. Dit evenement vond plaats tijdens de verjaardag van onze goedheiligman. Hierbij gaf OnePlus direct aan dat de markt in Groot-Brittannië als eerste gebruik mag maken van het retesnelle internet. Om de Engelsen te voorzien van dit het 5G-netwerk heeft het techbedrijf samengewerkt met het Britse netwerk EE.

In oktober van dit jaar verstuurde Pete Lau, de baas van OnePlus, ’s werelds eerste tweet via 5G. Sindsdien hebben ze hard gewerkt om ervoor te zorgen dat veel meer mensen kunnen genieten van het bliksemsnelle internet. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de tijd dat we geen last meer hebben van haperende Netflix-films als we onderweg zijn.

Reageer op artikel:
OnePlus komt volgend jaar met de allereerste 5G-smartphone
Sluiten