Onderzoek vertelt je precies hoeveel seks normaal is voor jouw leeftijd

Redactie 23 Aug 2017 Entertainment

Er rust een beetje een taboe op de bewering dat ouderen geen seks meer hebben, maar uit een onderzoek van Kinsey Institute blijkt leeftijd en seks wel degelijk met elkaar te maken te hebben. Een oude baas van tachtig heeft niet meer de pit en het libido van iemand in de bloei van zijn leven.

We zijn het meest actief tussen de 18 en 29 jaar, met een gemiddelde van 112 keer per jaar dus zo’n twee keer per week. Reken zelf maar uit hoe je er in dat geval voor staat met je pandapunten. Na je dertigste verjaardag gaat het bergafwaarts. Tussen je 30e en 39e levensjaar gaan we gemiddeld nog maar 86 keer per jaar van bil wat gelijk staat aan ongeveer één keer in de week.

De veertigers hebben het ‘t zwaarst want tussen de 40 en 49 staat de teller, grappig genoeg, maar op 69 keer per jaar. Maar hé, hier kunnen we met z’n allen natuurlijk gewoon een stokje voor te steken door als stelletje te besluiten niet mee te doen aan deze trend.

Na de vijftig hebben de onderzoekers niet eens meer moeite gedaan de hoeveelheid sekssessies te onderzoeken, maar iets doet ons vermoeden dat het daarna helemaal naar een dieptepunt keldert.

Er is hoop. Een deel van de getrouwde stellen, 34 procent, zorgt namelijk voor een gat in het systeem. Zij hebben gemiddeld namelijk twee tot drie keer in de week seks en dat brengt ze in dezelfde categorie als de twintigers.

Daar tegenover staat wel dat het grootste gedeelte het niet per week bekijkt, maar per maand. Dertien procent doet het zelfs maar een paar keer per jaar. Maar ja, daar ben je, zoals we al eerder opperden, wel gewoon zelf bij.

Toch is het interessant dat leeftijd niks te maken heeft met geilheid. Het komt vooral door kwaaltjes, ziektes of (klein)kinderen die het feestje tussen de lakens verpesten.

Over de kwantiteit hebben we dus niet zo goed nieuws voor jullie, maar des te beter is het nieuws over de kwaliteit. De respondenten stellen namelijk dat ze veel betere seks hebben dan in hun jongere jaren. Zo kunnen we toch nog afsluiten met een positieve noot.

Bron: Maxim.

Reageer op artikel:
Onderzoek vertelt je precies hoeveel seks normaal is voor jouw leeftijd
Sluiten