Dit gebeurt er met het karkas in de dagen nadat een olifant sterft

redactie 13 okt 2018 Entertainment

Ahh, Afrika, het continent van de big five. Een van die vijf is de majestueuze olifant.  Intelligente wezens die tot ruim zes ton kunnen wegen. Voor de roofdieren betekent dat een flinke homp vlees. Helaas voor hen zijn er maar weinig beesten in Afrika die zo’n dikhuid neer krijgen. Als leeuwen goed samenwerken lukt het ze af en toe met een man of dertig. Voor de rest is het wachten tot zo’n enorm beest een natuurlijke dood sterft.

Ollie gaat neer

Maar wat gebeurt er dan? Hoelang blijft zo’n olifantenkarkas onopgemerkt en hoeveel tijd is nodig tot het de olifant volledig verslonden is? Die Freek Vonks van Nat Geo WILD hebben het antwoord. Zij filmden deze stier, zoals een mannetjes olifant wordt genoemd. Hij is verwondt door een nog grotere olifant. Ollie gaat neer en het feestmaal kan beginnen.

Wil je voorbereid zijn op elke dier-gerelateerde vraag wanneer je weer eens met je gezin naar een of andere lame ass spelshow aan het kijken bent? Check dan hier ons stuk over intimiderende beren, venijnige honey badgers of meedogenloze orka’s en stamp je hoofd gratis vol met deze waardevolle dierenfeitjes.

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er met het karkas in de dagen nadat een olifant sterft
Sluiten