‘No Fuchs Given’: Het FIFA E-Sports team van Christian Fuchs

redactie 21 mrt 2019 Entertainment

We kennen Christian Fuchs natuurlijk allemaal nog van het legendarische elftal dat namens Leicester City in 2016 de Premier League won. De Oostenrijkse linksback is echter hongerig naar meer succes en heeft daarom als een van de eerste profvoetballers ooit geïnvesteerd in een E-Sports team. Het groepje gamers onder zijn bewind heeft de bazennaam: ‘No Fuchs Given’.

Zijn team bleek direct succesvol. Afgelopen maand was de FIFA eClub World Cup en Fuchs’ club deed mee in de groepsfase. De gamers wisten zich ternauwernood niet te plaatsen voor de volgende ronde. Met Mohamad Al-Bacha uit Denenmarken heeft Fuchs bovendien de wereldkampioen FIFA uit 2016 onder contract staan.

Waarom?

Fuchs vertelde aan FIFA.com waarom hij deze opvallende carrière-switch heeft gemaakt: ‘Zoals veel anderen ben ik ook opgegroeid met FIFA. Het was fantastisch om controle te hebben over mijn idolen op mijn spelcomputer. Pas later werd ik me bewust van de competitieve scene en ik was meteen benieuwd. We hebben een geweldig team met sterke persoonlijkheden’.

Introduceren van transfers

Met spelers vanuit heel de wereld heeft Fuchs een kleurrijk collectief gesmeed. Naast de eerder genoemde Deense wereldkampioen beschikt hij over spelers uit India, Singapore en Engeland. Ook heeft Fuchs opzien gebaard door spelers over te nemen van andere teams. Hij is hiermee een pionier want transfers tussen E-Sports team gebeurt nog niet zo veel.

 

 

 

 

Reageer op artikel:
‘No Fuchs Given’: Het FIFA E-Sports team van Christian Fuchs
Sluiten