Nissan en Italdesign ontwerpen met GT-R50 de GT-R ‘without limits’

Redactie 5 jul 2018 Machines

De Nissan GT-R viert inmiddels alweer z’n vijftigste verjaardag. Dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Omdat ook Italdesign een halve eeuw op aarde mooie dingen tekent, hebben beide partijen de handen in een geslagen en besloten samen iets moois te maken. Het resultaat is de meest excentrieke GT-R aller tijden: de GT-R50.

De bolide is geïnspireerd op de GT-R NISMO en is de eerste creatie die voortkomt uit de eerste samenwerking tussen beide merken. Ze leggen de lat gelijk ongelooflijk hoog, want deze GT-R is in onze ogen de allerdikste die we tot nu toe hebben gezien. Achterliggende gedachte was dan ook een GT-R te bouwen zonder enige limiet, legt Alfonso Albaisa uit, senior vice president global design van Nissan. Tja, als er geen grenzen meer zijn dan kun je dus volledig all out gaan en krijg je dus een ontwerp als dit.

Nissan Italdesign GT-R50
Foto: Nissan

GT-R50 ter ere van 50-jarig jubileum

“This is a rare window in time when two big moments intersect: 50 years of Italdesign shaping the automotive world and 50 years of Nissan generating excitement through our iconic GT-R. So to celebrate this convergence, Nissan and Italdesign created this custom GT-R to mark 50 years of engineering leadership,” zegt Alfonso.

Onder de kap ligt dezelfde 3,8 liter twin-turbo V6 als in de NISMO. Alleen is hier nog wel ’t een en ander vergroot. Denk aan grotere turbo’s, intercoolers en zuigers. Dit alles geven ‘m een totaal vermogen van 720 pk en 780 Newtonmeter aan koppel. Tuners kunnen dat ongetwijfeld nog uitbreiden naar ver over de 1.000 pk.

Wat verder vooral in het oog springt is het design. Hij is scherper, venijniger en gevaarlijker dan een GT-R ooit is geweest. Goud met grijs als kleur, uitstekende achterlichten, opvallende gaten, een klein achterruitje. Het design is zeker aan de voor- en achterkant flink omgegooid. Volgende maand maakt ‘ie zijn debuut in Europa en we kunnen niet wachten om de definitieve foto’s te zien, laat staan om de Japanner het te horen uitschreeuwen.

Reageer op artikel:
Nissan en Italdesign ontwerpen met GT-R50 de GT-R ‘without limits’
Sluiten