Italdesign komt met supercar die in de meest brute racegames niet zou misstaan

Redactie 25 feb 2017 Machines

Het nieuwe automerk Italdesign Automobili Speciali is van plan alleen maar mega exclusieve auto’s op de markt te brengen. Deze gruwelijke bak is de eerste. Hij is bedoeld voor enthousiastelingen en verzamelaars en combineert race-aspecten met de vergunning om zich gewoon tussen de Kia Sorento’s en Opel Astra’s te mogen bewegen.

Het grootste deel van de auto bestaat uit koolstofvezel, licht dus, en hij wordt aangedreven door een 5,2 liter V10. Geef goed gas en je gaat binnen 3.2 seconde van 0 tot 100 km/u. Niet slecht. Highsnobiety sprak met Filippo Perini, de hoofd designer. “Het exterieur wordt gekenmerkt door twee kanten van dezelfde medaille” zei Filippo. ”Aan de bovenzijde zijn de contouren duidelijk zachter en gladder, in overeenstemming met de Italiaanse Gran Turismo traditie. Het onderste deel is ontworpen voor de aerodynamiek. Om de prestaties die we in ons hoofd hadden te bereiken moesten wij buiten de grenzen van styling en sommige technische standpunten gaan. Het resultaat is van hoge kwaliteit zonder echt naar het design te kijken.”

Hoewel wij deze auto alleen in de dikste race-games zouden kunnen rijden hopen wij toch op een uitnodiging voor een testritje. Een man mag dromen toch?

 

Reageer op artikel:
Italdesign komt met supercar die in de meest brute racegames niet zou misstaan
Sluiten