Nintendo Switch Pro deze zomer in aantocht?

redactie 3 mrt 2019 Entertainment

Rumor has it, dat Nintendo Switch een upgrade gaat krijgen om krachtige games beter te kunnen afspelen. Een zogenaamde Nintendo Switch Pro. Momenteel worden veel Multi-Platform games als FIFA en Assassins Creed lager gezet op de Switch om op die manier nieuwe releases op de minder krachtige console goed te laten draaien.

Nintendo is hot en dat blijft voorlopig ook zo. Maar toegeven dat dit klopt? Dat zou geen slimme zet zijn voor de Koopa’s en Bowsers, bedrijfsmatig dan. We leggen je even uit waarom we dit gerucht zeer geloofwaardig vinden. Als een game console nieuw is, ook al ben je een grote speler als PlayStation of Xbox, betekent dit niet automatisch dat een gameproducent direct miljoenen investeert in een game voor jouw platform. Dit kost enorm veel tijd en geld. Vooral dat laatste moet blijven stromen. Neem bijvoorbeeld de PlayStation Vita. Ontzettend goede hardware, tof systeem, vooral in die tijd, maar er kwamen nauwelijks game voor de PS Vita uit. De verkoop van de Vita hardware uit 2012 vielen erg tegen.

Van kwaad tot beter

Het zelfde lot leek ook de Nintendo Switch te overkomen. Nintendo had het imago van het bedrijf al eerder geschaad. Hoe dan? Doordat de Wii U ver achter liep met de competitie, het een kleine upgrade was in vergelijking met de Wii uit 2006 en al eerder mis raakte met onder andere de GameCube. Leuke console, maar verkocht niet het wenselijk aantal units.

Scepticisme

Een console handheld? Daar zit toch niemand op te wachten? Dit dachten veel criticasters. Nou, mispoes. De Switch is sinds zijn release in 2017 een waar succes. Ondanks we nu al bijna 2 jaar verder zijn blijft de Switch goed verkopen. En ook game producten hebben het licht gezien. En met het licht bedoelen we natuurlijk doekoes en ping ping. Nintendo heeft weer wat vertrouwen terug gewonnen met de Switch. Met de PS5 en nieuwe Xbox op de loer, moet Nintendo wel een upgrade uitvoeren om relevant te blijven als de derde grote speler in de industrie. Chill out PC gamers, we hebben het nu over game “Consoles”.

De titels spreken voor zichzelf

Nu we sinds kort weten dat er een paar heerlijke titels de kant op komen van de Switch, we noemen een Mortal Kombat 11, Doom Eternal, enkele Resident Evil games en niet te vergeten Bayonetta 3 (waar we al heeeel lang niets van gehoord hebben) is de behoefte voor een upgrade groot. Niet te spreken over de plotselinge uitstel van Nintendo’s vlaggenschip game Metroid Prime 4. Zou het dan toch zo kunnen zijn dat er een sterkere Switch om de hoek staat te wachten. Nintendo staat niet echt bekend om hun uitstelgedrag. Nintendo blijft volharding roepen, Nee, er staat geen upgrade op de planning. Natuurlijk zeggen ze dat. Alsof je de verkoop van een goed lopende console zomaar wilt afremmen.

Nintendo Switch Pro

Xbox praat hun mond voorbij

Afijn, een ander feitje erbij nemen? We hadden het laatst over de Xbox Live Service dat naar de Switch zal komen. Mensen op het internet waren verbaasd over dit nieuws en vice-president Mike Ybarra kreeg al gauw een vragenvuur over zich heen. Onder andere met de vragen, is dit nieuws waar? Komen er ook first party titels als Gear of War en Halo naar de Switch? Waarop de baas zelf reageerde met het ontkennen van de geruchten. Nou ontkennen, het geeft aan wat de definitie is van ‘Rumours’ met deze afbeelding.
Gevolgd met de Tweet “Het is inderdaad een gerucht dat ik op PC speel”. Tuurlijk… En een wasbeer kan een gezonde relatie beginnen met een paprika. Yeah right. Lekker onsubtiel cryptisch weer.

Release

Er circuleren nog veel meer geruchten rondom de “Switch Pro”. Toch kunnen we het niet helpen dit keer de geruchten als iets te toevallig te beschouwen. Ow, mocht je het tot het eind van dit artikel gehaald hebben, de gerichten geven ook aan dat de Switch Pro in de zomer van dit jaar zal verschijnen. Maar dit blijft natuurlijk tussen ons. Laat ons weten hoe jij hierover denkt op Facebook.
Reageer op artikel:
Nintendo Switch Pro deze zomer in aantocht?
Sluiten