‘Nintendo komt op E3 met twee nieuwe versies van de Switch’

redactie 25 mrt 2019 Entertainment

Volgens The Wall Street Journal kunnen we ons verheugen op twee nieuwe modellen van de Nintendo Switch. Een van deze modellen zal krachtiger worden dan de huidige versie, maar niet sneller zijn dan de Xbox One X of Playstation 4 Pro.

Daarnaast zal er ook een budgetversie van de Switch op de markt komen. Het moet hiermee de opvolger van de Nintendo 3DS worden. De prijs zal dan ook een stukje lager liggen dan de huidige versie. Gamers moeten het dan wel doen met beperkte mogelijkheden, zo wordt het geleverd zonder trillende controllers

Pro-versie

Ook komt er dus een pro-versie van de Switch. Deze zal zich richten op de meer hardcore gamers. Dit gerucht deed al langer de rondte. Toen gingen we er nog vanuit dat er slechts één model zou uitkomen, dus het is opvallend dat we nu zowel een budget als een pro-versie krijgen.

Aankondiging op E3

Naar verluidt worden de nieuwe versies van de Switch deze zomer gepresenteerd op de E3. De gamebeurs vindt traditiegetrouw in juni plaats. De consoles zullen dan rond kerst in de winkel moeten liggen, op tijd voor bijvoorbeeld de nieuwe Pokémon games Sword & Shield of Animal Crossing. Met ruim 32 miljoen verkochte Switches is Nintendo weer helemaal terug na het debacle van de Wii U. Check in onderstaande video ook even welke games er allemaal aankomen op de Switch:

Reageer op artikel:
‘Nintendo komt op E3 met twee nieuwe versies van de Switch’
Sluiten