Dit zijn de nieuwe wagens waarmee Verstappen, Hamilton en Leclerc gaan vechten om de titel

Deze week hebben de laatste teams van de Formule 1 hun auto gepresenteerd. Red Bull, Mercedes en Ferrari hebben hun auto gelanceerd waarmee ze het komende seizoen gaan strijden op de circuits. We nemen even een kijkje in de nieuwe bolides van de coureurs

De RB20 van Red Bull, de W15 van Mercedes en de SF-24 zijn de namen van de auto’s waarin geracet gaat worden. Misschien dat Mercedes en Ferrari nu meer kunnen concurreren met Red Bull dan het afgelopen jaar.

Red Bull

De nieuwe wagen van Max Verstappen en Sergio Pérez werd 15 februari gepresenteerd in Milton Keynes, gelegen in Engeland. In de ochtend werden er al rondjes gereden op Silverstone voor genodigden en ’s avonds werd de auto publiekelijk gepresenteerd. De vraag is nu natuurlijk wat er eigenlijk verbeterd kan worden ten opzichte van de fantastische RB19 van vorig jaar. Teambaas Christian Horner laat weten dat er veel technische verbeteringen zijn gemaakt. De veranderingen zijn vooral te zien bij de sidepods en de engine cover. Deze doen een beetje denken aan wat Mercedes met zero-pod had. De livery en de ophanging blijven ongeveer hetzelfde. Uiteindelijk zal de wagen een combinatie zijn van de succesformule van vorig jaar met een aantal dingen die Mercedes in het verleden heeft geprobeerd: downwash en de undercut, samen met de herziene inlets en engine cover.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Mercedes

Op Valentijnsdag werd de nieuwe auto gepresenteerd waarin we Lewis Hamilton en George Russel in zullen zien. Dit jaar is de Mercedes-AMG F1 W15 E Performance, zoals de auto volledig heet, weer te zien in voornamelijk zwart, maar ook is er plek voor zilvergrijs. Dit jaar gaat Mercedes het helemaal anders doen. De W14 van vorig jaar is niks vergeleken met de W15. Dit onthulde teambaas Toto Wolff al eerder in 2023. Bij de achterwielophanging zit nu een push-rod, vorig jaar was dit nog een pull-rod. Dit hadden teams als Red Bull en McLaren ook in 2023. Hoewel het team vorig jaar niet lekker uit de verf kwam, hopen ze nu weer aanstalten te maken in de top mede door deze wijziging. Dit jaar zal zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton voor de laatste keer te bewonderen zijn in de Mercedes. Volgend seizoen maakt hij de overstap naar Ferrari.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Ferrari

13 februari was de dag waarop de nieuwe Ferrari werd gepresenteerd. De SF-24 zal dit jaar met Charles Leclerc en Carlos Sainz ervoor moeten zorgen dat ze het kampioenschap binnenhalen. Voor Sainz is dit zijn laatste kans om te schitteren in een Ferrari. Hij wordt na volgend seizoen vervangen door Lewis Hamilton. Het Italiaanse team is erg enthousiast over de nieuwe auto. Teambaas Frederic Vasseur liet weten dat het doel was om de bestuurbaarheid van de auto te verbeteren. In de simulaties en de testrondjes merken zowel Leclerc als Sainz aanzienlijke verbeteringen in het vermogen van de auto. Volgens Leclerc was de auto erg lastig om te rijden. ‘Dit jaar voelt de auto gezonder en heeft het een betere uitgangspositie.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

In het weekend van 1 maart zullen de teams voor het eerst dit nieuwe seizoen gaan strijden om de titel. De eerste race zal plaatsvinden in Bahrein.

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwe wagens waarmee Verstappen, Hamilton en Leclerc gaan vechten om de titel
Sluiten