Sony brengt nieuwe versie PlayStation Classic uit

redactie 19 sep 2018 Entertainment

Ach, hier worden wij wel een beetje weemoedig van. Wie herinnert zich nou niet de Playstation 1 uit 1995. Dat waren mooie tijden zeg. Om de good old times te herbeleven komt er 23 jaar later een nieuwe versie uit van de PlayStation Classic. Deze uitvoering is wel 45% kleiner dan het origineel, maar heeft alsnog de looks van het oude speeldoosje.

Met de PlayStation 1 in 1995 werd de toon gezet voor de consoles zoals wij ze nu nog kennen. Het was begin van hele generatie spelcomputers. De 1 was de eerste videogaming console die 100 miljoen units wist te verschepen. De nieuwe miniversie van de Classic heeft maar liefst 20 voorgeïnstalleerde games. De games zijn een feest der herkenning met titels als: Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. De rest van de games blijft nog even geheim, maar wij weten zeker dat wij daar ook blij van gaan worden. Volgens Sony komen er nog meer fan favorieten in de Classic.

PlayStation Classic
Foto: Sony

Net voor Sinterklaas

Omdat de launch van de nieuwe Classic pas vanochtend bekend is gemaakt, deelt Sony binnenkort meer info over de console. De prijs hebben we al wel voor je weten te achterhalen, voor een meier heb jij dit kekke dingetje straks thuis staan.  De PlayStation Classic komt uit op 3 december, 2 dagen voor pakjesavond. Nou maar hopen dat jij braaf bent geweest dit jaar.

 

Reageer op artikel:
Sony brengt nieuwe versie PlayStation Classic uit
Sluiten