Nieuwe Byton wordt een echte smartphone op wielen

redactie 15 Feb 2019 Machines

Altijd al gedroomd van een reusachtige monitor in je bolide? Moet je bij Byton zijn, want het nieuwe Chinese automerk brengt in de loop van dit jaar een auto op de markt met een scherm van maar liefst één meter en tweeëntwintig luttele centimeters. Take that Tesla!

Deze rijdende reuzensmartphone gaat de concurrentie aan met de hypermoderne Tesla die we allemaal wel kennen. Door een gezonde mix van goedkope Chinese arbeid en geniaal ingenieurswerk kunnen we in de loop van dit jaar kennis maken met de Byton M-Byte. Nou ja, wij misschien niet direct, omdat deze waggie nog niet leverbaar wordt in Nederland. Maar laten we het er op houden dat we verwachten dat het slechts een kwestie van tijd is en anders kun je altijd importeren als je ‘m echt graag wil hebben.

Het brein achter de Byton

Die gekke Chinezen van het nieuwe automerk hebben even goed rondgekeken op markt en zijn toen tot de conclusie gekomen dat ze de BMW i8 wel een heel lekker autootje vonden. Puik werk, zeiden ze tegen elkaar. Waarschijnlijk is dat de reden dat ze zowat het hele team van die bewuste supercar hebben meegenomen naar Shanghai. Binnen no-time hadden ze investeerders gevonden. Zelfs de overheid was bereid een centje mee te betalen. Hoge verwachtingen dus, voor deze zelfsturende auto.

De Byton M-byte

De bolide is dus dit jaar sowieso nog niet te verkrijgen in Nederland. Maar, geduld is een schone zaak. Naar verwachting is eind 2020 Europa aan de beurt. Het instapmodel kost je slechts 37.500 euro. Daar krijg je 272 paardenkrachten bij en een batterij met actieradius van 400 kilometer. Het topmodel heeft aanzienlijk meer kracht onder de kap. Zo’n 476 pk. Daarbij komt ook dat ‘ie 120 kilometer verder kan rijden op een volle batterij. Het meest opvallende aan de vierwieler is natuurlijk het interieur met het gruwelijk grote scherm. Ook op het stuur zit een touchpad, waar je alles op kan aanpassen naar eigen voorkeur. Byton maakt ook gebruik van gezichtsherkenning voor het ontgrendelen van de auto. Hij zal dan aan je koppie zien welke instellingen hij moet hanteren. Nu maar hopen dat ze met een optie komen waardoor je vriendin niet mee kan kijken met je berichtjes.

Foto’s: Byton

Reageer op artikel:
Nieuwe Byton wordt een echte smartphone op wielen
Sluiten