Met de nieuwe Audi SQ8 ben je de koning van de weg

redactie 24 Jun 2019 Machines

Nog op zoek naar een wagen waarmee je de absolute koning van de weg bent? Dan zit je met de nieuwste Audi SQ8 wel gebakken. Afgelopen weekend werd dit pareltje gepresenteerd en we kunnen wel zeggen dat ‘ie voor een brede glimlach op ons gezicht heeft gezorgd.

Het eerste wat ons opvalt is de vormgeving van de grille. De lijnen zijn hier wel erg aanwezig. Of je dit mooi vindt, is natuurlijk een kwestie van smaak. Waar echter niet over te discussiëren valt, is dat deze wagen een machtige bolide is met een bruut uiterlijk. Het scherpe lijnenwerk en de dikke velgen mogen ook niet ontbreken. De achterkant is voorzien van vier dikke knalpijpen, wat ‘m een lekker agressief uiterlijk geeft. Hier worden we wel vrolijk van.

Audi SQ8

Een kijkje onder de kap van dit slagschip stemt ons al helemaal goed. De Duitsers hebben het beest namelijk gevoerd met een megadikke 4-liter V8 en een dubbele turbo. Hij perst er zo’n 435 paardenkrachten uit en een gigantische koppel van 900 Nm. Hier trek je niet alleen een Kip-caravan mee vooruit, een boeing 747 moet ook wel lukken. Kunnen we ‘m al bestellen? Misschien had Giel de Winter nog even moeten wachten met het kopen van zijn auto.

 

Reageer op artikel:
Met de nieuwe Audi SQ8 ben je de koning van de weg
Sluiten