Nieuwe Audi RS3 heeft alles wat je zoekt in een auto

Redactie 11 feb 2017 Machines

In de markt van de hete hatches zijn er meerdere smaken. Je kunt gaan voor de A45 AMG, de Ford Focus RS is nog altijd een beest, terwijl er weinig fout is aan de Golf R, behalve dat er van de minder potente versie ongeveer een miljoen over het Nederlandse asfalt rijden. Verder kun je bijvoorbeeld nog kiezen uit een SEAT Leon Cupra die eraan komt en een verouderde Renault Megane RS.

Maar Audi zet een nieuwe standaard met de nieuwe RS3. Liefst 400 pk gaat ‘ie meekrijgen! Dit is geen hot hatch meer, dit zit in de sportwagen klasse. De RS3 heeft meer vermogen dan een instap F-Type of 911.

Dat te danken aan de 2,5 liter vijfcilinder die ongetwijfeld gevaarlijk zal grommen en via de uitlaat heerlijke knallen richting buitenwereld zal verzenden. Vroeger waren sportwagens als de Ferrari 360 Modena de topper op het gebied van power, tegenwoordig koop je een auto met net zoveel kracht terwijl je twee kinderen, een vrouw en de kampeerspullen mee naar vakantiebestemming kan vervoeren.

In 4,1 sprint je naar de honderd in ’t uur, terwijl de top ophoudt bij een gelimiteerde 250. Of je betaalt nog een paar duizend meer, dan loopt ‘ie 280 op top. Tel alle luxe, topstoelen en ruimte bij op en je hebt een auto die alles heeft wat je hartje begeerd.

Reageer op artikel:
Nieuwe Audi RS3 heeft alles wat je zoekt in een auto
Sluiten