Nieuw jaar, nieuwe kansen voor een betere autoverzekering

redactie 7 dec 2018 Entertainment

Ben je de bezitter van een auto dan ben je ook verplicht om een autoverzekering aan te sluiten. Dit is verplicht om de schade te dekken die je kan toebrengen aan andere personen of voertuigen in het verkeer.

Op deze manier worden de slachtoffers beschermd, maar ook jijzelf. De blikschade is misschien nog te betalen. Maar denk ook aan lichamelijke schade. De kosten hiervan kunnen heel erg hoog oplopen. Zorg dus ervoor dat je goed bent verzekerd. Hieronder volgen er verschillende soorten verzekeringen.

De verschillende autoverzekeringen

WA verzekering

De WA verzekering is de wettelijk aansprakelijkheidsverzekering. Dit houdt in dat de schade die veroorzaakt is door jouw eigen auto wordt gedekt. Dit geeft medeweggebruikers een zekerheidsgevoel dat de kosten gedekt kunnen worden. Alle voertuigen die deelnemen zijn bij wet verplicht om deze verzekering te hebben aangesloten. Heb je dit dan kun je een boete riskeren. De premie van een WA verzekering wordt bepaald aan de hand van het gewicht van de auto. Hoe hoger het gewicht hoe meer premie je zult moeten betalen.  Men gaat ervan uit dat een zwaardere auto meer schade kan aanbrengen.

Sommige mensen nemen extra verzekeringen. Deze zijn niet verplicht, maar zorgen er wel voor dat je nog meer gedekt bent. Hieronder vallen de beperkt cascodekking verzekering en de volledig cascodekking verzekering. Deze zijn aanvullende autoverzekeringen.

WA + Beperkt Casco verzekering

Een andere verzekering is de WA + beperkt cascoverzekering. WA + beperkt casco wil zeggen dat ook andere vormen van schade aan je eigen auto zijn verzekerd. Deze verzekering vergoed schade aan de auto als het niet ontstaan is door een aanrijding of botsing. Denk dus aan oorzaken die buiten de schuld liggen van de bestuurder.

Enkele hiervan zijn:

  • Brand (explosie, kortsluiting)
  • Diefstal (verduistering)
  • Ruitschade en ruitbreuk (vandalisme)
  • Botsing met loslopende dieren of overstekend wild
  • Natuurrampen (overstroming, storm, aardverschuiving)
  • Rellen en of opstoten

Ga je dus het nieuwe jaar in? Zorg er dan voor dat je een goede autoverzekering aansluit. Het is namelijk verplicht maar je bent er ook verzekerd dat de schadekosten gedekt zijn. Je wilt natuurlijk het nieuwe jaar niet beginnen om ongepland een groot bedrag uit te geven.

 

Reageer op artikel:
Nieuw jaar, nieuwe kansen voor een betere autoverzekering
Sluiten