Netflix gaat rokers in eigen films en series verminderen

redactie 5 Jul 2019 Entertainment

Er wordt al een stuk minder gerookt dan vroeger, maar volgens onderzoek wordt er in films en series juist nog volop gepaft. Netflix lijkt zich te beseffen dat dit niet perse nodig is en belooft hiermee beterschap.

Antirookorganisatie

Het onderzoek werd gedaan door de antirookorganisatie Truth Initiative. Zij zette een paar populaire Netfix Originals op een rijtje en bekeken het aantal keren dat er werd verwezen naar tabak. Uit het onderzoek is gebleken dat er in de populaire programma’s steeds meer gerookt wordt. Op Netflix zouden er zelfs veel meer sigaretten gerookt worden dan op de normale Amerikaanse televisie. In de serie Stranger Things wordt er het meest gepaft, namelijk 444 keer in alleen al de eerste twee seizoenen. De Netflix producties werden tegenover populaire Amerikaanse tv-series gezet (zoals The Walking Dead en The Big Bang Theory). Zowel de Netflix- als televisieseries tonen steeds meer sigaretten (Netflix 866 keer, tv 343 keer).

Jongeren

Vanwege het onderzoek zegt Netflix het roken in hun eigen films en series te gaan verminderen. Netflix geeft aan dat roken in programma’s die zich op jongeren richten alleen nog wordt toegestaan als dit belangrijk is voor het verhaal. In andere programma’s wordt de keuze neergelegd bij de makers. Volgens onderzoek is de kans groter dat kinderen gaan roken als ze veel programma’s zien waarin gerookt wordt.

Hoevaak Hopper uit Stranger Things zijn peukie nog gaat opsteken is de vraag.

Reageer op artikel:
Netflix gaat rokers in eigen films en series verminderen
Sluiten