De Nederlandse Manuel (18) wint het WK FIFA 2023

Het WK FIFA 2023 is geen toernooi waar de deelnemers Leo Messi, Kevin de Bruyne of Kylian Mbappe heten. Dat is het FIFA WK. Het WK FIFA wordt gespeeld met een controller in je handen. Dan komen die wereldsterren uiteindelijk alsnog in actie, maar enkel virtueel op een beeldscherm. En zo’n alternatief WK zorgt er ook voor dat er eens andere landen kunnen winnen als de écht grote voetballanden. Sterker: een Nederlander ging er met de winst vandoor. De 18-jarige Manuel Bachoore ging er met de wereldbeker vandoor.

WK FIFA 2023

Het computerspel is hyperrealistisch. Niet alleen lijken de spelers akelig veel op de echte voetballers, de gamers verkasten ook nog met zijn allen naar Saudi-Arabië. Het toernooi werd gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. In de finale moest Bachoore het opnemen tegen de Australiër Mark Zakhary. Ze speelden drie potjes tegen elkaar, waarna de stand gelijk was. Toen werd het een klassiek geval van laatste goal = winnaar. En die goal maakte Manuel.

Daarmee sleept hij meteen de prijzenpot van €300.000 mee naar huis. Wat hij daar mee gaat doen, weet Manuel nog niet. “Ik ben nog maar achttien. Ik ga nog geen huis kopen ofzo. Voor nu wil ik gewoon wat normale achttienjarigen willen. Een rijbewijs bijvoorbeeld.” Manuel deed dit jaar zijn eindexamen VWO en kon zich daarna helemaal focussen op het spelen van FIFA. “Om me voor te bereiden speelde ik zo’n acht uur per dag.

Het volgende doel voor Manuel? “Het WK voor clubs en landen en de Champions League.” Tja, als ‘ie die ook aan zijn palmares toevoegt, heeft hij het spel wel écht uitgespeeld. Dat is nog een stapje hoger dan jij die alle in-game achievements hebt vrijgespeeld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Manuel Bachoore (@manuelbachoore)

Reageer op artikel:
De Nederlandse Manuel (18) wint het WK FIFA 2023
Sluiten