Alles wat je moet weten over de invasie van de Nederlandse boeren

redactie 1 Oct 2019 Entertainment

Duizenden boeren in Nederland zijn woest op de politiek en gaan in protest tegen het landbouwbeleid. Ze nemen het heft in eigen hand en bestormen gezamenlijk het Malieveld in Den Haag. Dus als je vandaag in een dikke file staat weet je gelijk waarom. Alsof we met z’n allen in het Philips-stadion zijn beland: Boereeen, boereeen, boereeen!

Probleem

De landbouw arbeiders zijn het helemaal zat om steeds weer de gebeten hond te zijn. Zo hebben ze hun geliefde trekker erbij gepakt, volgetankt en zijn ze op weg naar het politieke hart van ons land. Markie krijgt het er al een beetje warm. Maar ook Amsterdam en Hilversum zijn aan de beurt, daar staat ook een flinke stoet te demonstreren. Volgens de boeren wordt het ze onmogelijk gemaakt om een bedrijf op te zetten of er überhaupt een te runnen. Vandaar dat ze op deze manier actie ondernemen.

File

Er staan overal in het land ki-lo-meters aan file. De politie doet dan ook flink zijn best om alles in goede banen te leiden. De boeren hebben onderhand echt schijt aan alles, ze rijden door bermen heen en ontwijken wegversperringen van de ME. Vergeet Area 51, dit is pas een echte bestorming. In een van de filmpjes is ook te zien hoe eentje met zijn beestachtige tractor een van de dranghekken omver walst. Mede daardoor zijn er onderhand al drie mannen opgepakt. Ze zijn met duizenden terwijl er maar 75 het Malieveld mogen betreden. Of ze zich daaraan houden is nog maar de vraag. Heel Nederland lijkt in rep en roer te staan. Poah! Das mien merk!

Mark den Oever, de organisator van dit hele festijn, zegt het volgende: “Voor ons zijn er een aantal dingen belangrijk. We gaan niet krimpen in vee en we willen fatsoenlijk landbouwbeleid, gebaseerd op wetenschappelijk bewijs. Verder willen we dat de nertsveehouderij fatsoenlijk wordt gecompenseerd en dat er in heel de stikstofproblematiek eerst goed onderzoek gedaan wordt in plaats van zomaar wat te roepen.”

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over de invasie van de Nederlandse boeren
Sluiten