Nederlander krijgt flinke boete voor het jatten van geld uit fontein in Rome

redactie 15 Jul 2019 Entertainment

Hoe kan het ook anders dan dat het een Nederlander is die wordt opgepakt omdat hij geld uit een fontein in Rome jat. Voor het nakken van wat munten uit de fontein op de Piazza Novana krijgt de 36-jarige Nederlander een boete van 550 euro. De politie betrapte de man op heterdaad.

De guy klom in de vroege morgen in de Morenfontein om wat geld buit te maken, waarschijnlijk om een heerlijke espresso te scoren in een Italiaanse koffietent. Toen de politie hem betrapte probeerde hij het geld nog te verbergen, maar ze hadden hem allang door.

Onbeschoft

In Rome gelden vanaf 1 augustus strenge maatregelen tegen onbeschoft gedrag. Zo willen ze zich in Rome wapenen tegen asociale toeristen. Voor het beklimmen en betreden van fonteinen kun je al een boete krijgen tussen de 160 en 450 euro. Vandalisme aan historische gebouwen gaat je 400 euro kosten en het verkopen of drinken van alcohol op straat gaat je ook flink geld kosten. Rome wordt zo bijna één groot museum, want een broodje eten terwijl je tegen een monument leunt wordt ook niet echt gewaardeerd. Dus dat betekent kijken en nergens aankomen als je de eerstvolgende keer in de Italiaanse hoofdstad bent.

Reageer op artikel:
Nederlander krijgt flinke boete voor het jatten van geld uit fontein in Rome
Sluiten