10 goede redenen waarom Nationale Pindakaasdag gevierd moet worden

Redactie 24 jan 2019 Entertainment

Het is vandaag Nationale Pindakaasdag en dat mag gevierd worden! Na de reeks feestdagen in december, vinden we dat deze speciale dag ook wel een plekje op de kalender verdiend. We hebben een berg smakelijke recepten voor je opgezocht en zetten de tien lekkerste combinaties even voor je op ’n rijtje.

1. Pindakaas met sambal

Verse sambal, of gesnipperde pepertjes geven een hele fijne bite aan de pindakaas. Alsof je satésaus op je brood eet, geniaal.

2. Pindakaas met kaas

Alhoewel de naam je anders doet vermoeden, zit er in de bruine massa helemaal geen kaas. Dus voor de keiharde kaasfanaten onder ons, leg een plakje jonge kaas op de smeuïge laag.

Pindakaas met kokos

Voor het echte vakantiegevoel in je pauze op werk, hebben we de boterham pindakaas met stukjes kokosschaafsel.

Pindakaas met Nutella

Voor wie graag uit is op een omhoogschietende suikerspiegel, hebben we de combinatie van Nutella én pindakaas nog. Lekker hapje diabetes.

Pindakaas met rozijnen en kaneel

Voor het ultieme pindakaasbroodje beleg je een boterham met pindakaas, wat rozijnen en kaneel. Doe deze smakelijke combinatie enkele minuten in de oven en aanvallen maar.

Pindakaas met banaan rechtstreeks uit tostiapparaat

Maar dan wel met mueslibrood schijnt ’n echte aanrader te zijn. En wie heeft er nou niet ooit in zijn leven een smeltende, gruwelijk hete banaan willen proeven?

Pindakaas met appel, banaan, suiker én hagelslag

Wij zien ’t nog niet helemaal voor ons maar ‘t schijnt een goddelijke combinatie te zijn. Credits naar jezelf, zodra jij deze combinatie op je boterham weet te houden én deze heelhuids zonder drastische mond scheuringen naar binnen weet te moffelen.

Pindakaas met honing

Voor wie pindakaas nog niet plakkerig genoeg vindt hebben we de honingvariant klaar staan. Mocht je dit te veel moeite vinden dan is ‘r altijd nog de kant en klare pot van de Appie.

Pindakaas met aardbeienjam en suiker

Voor degene die graag een enkeltje naar de tandarts willen. Zoeter kán niet. Wij zien ‘m nog niet zo zitten. Wel een feestelijke combi voor Nationale Pindakaasdag!

Pindakaas met smeerworst

Is de keuze gezond doen of toch niet nog wel errug lastig voor je? Dan doe je ’t gewoon zo. Zeikt je vriendin tenminste niet meer over je ongezonde levensstijl.

Laten we ‘m afsluiten met Snoop Dogg die gouden pindakaas op z’n broodje smeert. Eet smakelijk!

Foto’s: Giphy

Reageer op artikel:
10 goede redenen waarom Nationale Pindakaasdag gevierd moet worden
Sluiten