De 10 lekkerste pindakaas combi’s in het kader van Nationale Pindakaasdag

Gefeliciteerd gasten, het is vandaag Nationale Pindakaasdag. We vieren één van de chillste broodbeleggen waar iedereen wel een eigen, gekke combinatie bij heeft. Iedereen ruikt de lucht als je het gegeten hebt, maar dat is geen goede reden om het niet op je brood te smeren.

De Pindakaaswinkel in Amsterdam vindt dat het eens tijd wordt om flink uit te pakken op deze feestdag en daar zijn wij het helemaal mee eens. Pindakaas is veel meer dan alleen broodbeleg – maar geen huid crème zoals het kind hieronder dacht. Nee, je kunt er gewoon ziek veel verschillende recepten mee maken. Om Pindakaasdag eens goed te vieren zetten wij alle snacks en andere lekkernijen op een rijtje.

1. Beleg
Ja, je weet waarschijnlijk dat je het op je brood kan doen. Maar er is meer mogelijk dan die saaie witte boterham met alleen maar pindakaas. Op brood zijn de combi’s alleen al niet aan te slepen: kaas, sambal, chilisaus, jam, hagelslag, Schuddebuikjes, banaan, honing, kokos, komkommer, chocopasta en waarschijnlijk nog veel meer. Smaakt niet gewoon alles goed in combinatie met pindakaas?

2. Pindakaas popcorn
Kies de volgende keer tijdens een filmavond eens een andere smaak dan de standaard zoute of zoete popcorn. Mieter er wat pindakaas over en klaar ben je. Nou ja, dat moet je niet doen met een bak die je in de supermarkt koopt. Hier lees je precies hoe je deze chille filmsnack in elkaar flanst.

3. Donuts
Pindakaas en bacon is nog zo’n goede combinatie, voeg daar nog donut aan toe en je bent in de hemel. De bedenkers van deze combi vroegen zich vast af hoe ze die donuts nog plakkeriger konden maken, hiermee lukt dat sowieso. Om deze versnapering te maken moet je deze handleiding maar eens goed doornemen.

4. Wentelteefjes
Dit zijn sowieso de lekkerste broodjes op aarde. Als we daar dan ook nog een versie met pindakaas van kunnen maken, zijn we meteen verkocht. Check hier hoe je de French Toast met pindakaas, honing en verpulverde noten zelf kan maken.

5. Tosti
Een dikke tosti bouwen met pindakaas, natuurlijk kan dat. Je hebt bijvoorbeeld de Elvis tosti: pindakaas, bacon en banaan. Ongeveer hetzelfde als dit recept, alleen knallen ze er hier nog een spiegeleitje op. We watertanden al bij het idee.

6. Oliebollen
Zo ga je het jaar lekker gek in. In plaats van krenten gooi je gewoon wat pindakaas en chocolade in de strijd om die ouderwetse oliebollen wat te pimpen. Zet je afzuiger vooral op standje orkaan zodat je woonkamer niet drie weken naar een oliebollenkraam stinkt. Mocht je zover zijn, check dan hier de instructies voor het gerecht.

7. Baked Beans
Van pindakaas kun je ook goed sausjes maken voor het eten. Denk bijvoorbeeld aan pindasaus bij de nasi. Die pot kun je ook gewoon door de Indiase curry gooien met een paar bonen erbij en je hebt binnen no time een warme maaltijd op tafel staan. Een feestmaal voor deze Pindakaasdag. Als je dit nou wilt eten vanavond, krijg je van ons gewoon het recept. Doen we niet moeilijk over.

8. Muffins
Chocolade en pindakaas kan altijd. Vooral in Amerika zijn ze er dol op. Ongeveer elke chocoladereep heeft daar een pindakaas variant. We zijn er dus ook van overtuigd dat deze muffins met pindakaas ook gruwelijk lekker zijn. Als je deze bevelen opvolgt, moet het helemaal goed komen met die zoete cakejes.

9. Pindakaas Fudge
Dit zijn van die plakkerige toffees die je de hele dag nog in elke holte tussen je tanden voelt steken. Snoep dat je dus prima zelf kan maken en ook nog eens met pindakaas. Scheelt je weer doekoes bij de Appie volgende keer. Als je weer zin hebt om te snoepen, pak je gewoon dit recept erbij.

10. Thaise regenboogsalade met pindakaas dressing
Aangezien je van bovenstaande gerechten al suikerziekte krijgt door er alleen maar naar te kijken, kunnen we er ook best iets gezonds bij doen. Die salade moet uit jezelf eigenlijk wel lukken en zo niet dan moet je je wellicht ernstige zorgen maken. Voor die dressing kun je gewoon dit lijstje afwerken tot je malse salade helemaal ready is. Eet smakelijk alvast!


Reageer op artikel:
De 10 lekkerste pindakaas combi’s in het kader van Nationale Pindakaasdag
Sluiten