Nederlandse Naomi Sharon releast album op label van Drake

okt 24 2023, 19:58 Muziek
img20230629 00313362jp
Krachtig, zo kan je haar absoluut noemen. We hebben het over Hollands Glorie, de Rotterdamse zangeres Naomi Sharon. De opkomende artiest met Caribische roots heeft onlangs haar debuutalbum gereleased bij OVO Sound. En dat komt je wellicht bekend voor, niet gek, want dat is het label van Drake. Het label heeft het talent van Naomi Sharon helemaal op waarde ingeschat en ze dropt gelijk een album dat volledig in het teken van wedergeboorte, confrontatie en genezing staat: Obsidian.
Begin dit jaar tekende de 28-jarige Naomi Sharon als eerste vrouwelijke artiest bij OVO Sound. Iets waar ze absoluut trots op mag zijn. Sindsdien is ze alle verwachtingen nagekomen met verbluffende singles en remixes. Nu brengt ze haar eerst muzikale kunstwerk uit. Een album waar Naomi geïnspireerd is door verschillende culturen en dat heeft geleid tot een breed scala aan rustgevende muziek.

Obsidian

Naomi vertelt over de persoonlijke reis die ze naar het album heeft gemaakt: “Obsidian is een beschermende steen die je behoedt voor negatieve energie. Gezien zijn scherpte wordt de steen beschouwd als een steen die door de duisternis heen kan prikken om de waarheid zelf te onthullen. Ik heb dit album ‘Obsidian’ genoemd omdat het over wedergeboorte, confrontatie en genezing gaat. ‘Obsidian’ is eigenlijk een weerspiegeling van mijn kwetsbare zelf die dat heel erg mist in de industrie.”

Het verhaal van Naomi Sharon

Toen Naomi drie jaar oud was, begon ze met acteren op een toneelschool. Nadat ze de show stal in producties als Dream Girls, The Lion King en Tina, groeide ze als artiest en leerde ze over de productiezijde. Maar de stress bracht stembandproblemen met zich mee en deed haar beseffen dat het tijd was om haar eigen weg te gaan. “Tijdens mijn herstel moest ik mijn stem opnieuw leren kennen en in dat proces wilde ik graag ontdekken wat ik kon bereiken met mijn stem in een track en zo kwam mijn debuutsingle ‘The Moon’ tot stand”, verklaar ze dan ook.

Ontdekt door Drake

Naomi's eerste track, 'The Moon,' werd meteen opgepikt door Apple Music. Daarna ging alles heel hard, met steeds meer fans. Haar tweede single, 'Breeze', kreeg internationale erkenning en de derde track trok zelfs de aandacht van niemand minder dan Drake, de baas van OVO. Hij bood haar een contract aan bij zijn label. En zo geschiedde, Naomi ging keihard en staat nu aan het begin van de ladder om de top de beklimmen.

Persoonlijke ontwikkeling

Naomi heeft liefde, verdriet en groei meegemaakt terwijl ze de wereld over reisde voor haar carrière. In dit project, weet Sharon met haar stem emoties te raken, van nostalgisch verlangen tot helende klanken en behandelt thema's als liefde en heling met een vleugje spiritualiteit. Laat jezelf meegaan in het verhaal dat Naomi Sharon je vertelt en geniet van haar album!
Bekijk hieronder de clip van het nummer Another Life.
Delen met
Ook interessant