Mowgli is de gewelddadige versie van Jungle Book en wij zijn fan

redactie 12 nov 2018 Entertainment

Vroeger keek je met je mams naar Jungle Book van Disney. Dat was genieten hé. Met een glas gifgroene limonade in je linkerhand en een koetjesreep in je rechterhand had jij de middag van je leven. Om deze jeugdherinnering voorgoed in het verleden te smijten, komt Netflix met Mowgli. Een ander soort variant op Jungle Book.

De film Mowgli is gebasseerd op het beroemde boek uit 1894 van Rudyard Kipling.  Disney gebruikte het boek voor de bekende animatiefilm Jungle Book waarvan een remake in 2016 verscheen. Toch weten veel mensen niet dat originele verhaal van The Jungle Book toch iets anders is.

Het verhaal

Het originele verhaal uit 1894 is een stuk gewelddadiger. In de film volgen we de weesjongen Mowgli. Deze dude is grootgebracht door wolven. Zo leeft hij tussen tussen de beer Balo en de zwarte panter Bagheera. Mowgli wil opzoek gaan naar zijn roots. Maar onderweg naar zijn ‘thuis’  komt hij allerlei gevaren tegen. Zo is de tijger Shere Khan alles behalve chill. Het is een rauwe, donkere vertelling geworden met vette special-effects.

Cast

Er spelen aardig wat interessante people in deze film: Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch en Naomi Harris. De hoofdrol is voor Rohan Chand.

De film is vanaf 7 december 2018 te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
Mowgli is de gewelddadige versie van Jungle Book en wij zijn fan
Sluiten