5 tips waar je op moet letten als je een motorrijschool kiest

Redactie 18 okt 2018 Machines

Een dikke auto onder je kont is leuk en aardig hoor, maar de echt stoere jongens van de klas die rijden motor. Moet je alleen wel eerst even je motorrijbewijs halen. Maar hoe kies je de juiste motorrijschool? Wij geven je tips waar je op moet letten bij het kiezen van een motorrijschool.

1. Omvang

Ga je lessen bij de plaatselijke motorrijschool die anderhalve instructeur tot z’n beschikking heeft? Dan moet je hopen dat je voor de zomer van volgend jaar eindelijk een keertje je rijbewijs kunt halen. Beter kun je kiezen voor een wat grotere rijschool die veel instructeurs hebben waardoor jij veel kan lessen en dus rapido je motorrijbewijs kunt halen.

2. Tijd

Ervan uitgaande dat je geen Eredivisie-voetballer of professioneel pokerspeler bent, vermoeden wij dat jij gewoon naar je werk moet ergens tussen 08:00 uur ’s ochtends en 18:00 uur ’s avonds. Zaterdag heb je ook nog wel wat dingen te doen, dus de tijd die je overhoudt om motorrijlessen te nemen is vrij schaars. Dan is het wel zo relaxed dat de motorrijschool niet alleen maar doordeweeks en zaterdagochtend lessen aanbiedt, maar daar een beetje flexibel in is.

3. Periode

Heel veel motorrijscholen die gooien de deuren dicht als de temperatuurmeter onder de 10 graden Celsius daalt, maar dat is nergens voor nodig, want zo lang het niet sneeuwt of vriest, kun je prima lessen nemen op de motor. Bovendien wil je je rijbewijs halen zodat je in de lente en zomer kan shinen op je Ducati, right?

Motorrijschool

4. Materiaal

Oké, je hoeft echt niet op de nieuwste Kawasaki Ninja H2R achtjes te leren draaien, beter van niet zelfs, maar een beetje degelijk materiaal is wel zo relaxed en veilig. Ook wel chill als je niet gelijk een duur motorpak hoeft te kopen, maar dat je gewoon een jas en broek kunt lenen. Dat pak komt wel als je je roze kaartje binnen hebt, ja toch!

5. Prijzen

Theorie-examen a 30 euro, gezondheidsverklaring van 35 euro, de lessen die per uur gaan en de examens. Je motorrijbewijs is al duur genoeg op zichzelf, dus kijk of je ergens een goede deal kunt maken.

Doe een Opstapdag!

Bovenstaande goed in je oren geknoopt? Dan lijkt het ons een zeer goed idee om de rijschool van de ANWB eens in overweging te nemen. Het is een grote rijschool met veel instructeuren en ze hebben een eigen AVB-terrein. Dat is chill, want dan hoef je niet eerst naar een parkeerplaats te rijden maar kun je maximaal tijd besteden aan de oefeningen om je AVB te halen. Bovendien kun je zeven dagen in de week van 08:00 tot 21:00 uur lessen en gaan ze gewoon door in de winter. Er loopt nu een lekkere actie, want het motorpakket met 16 uur rijles, 1x AVB examen en 1x AVD examen kun je nu voor €999,- scoren bij de ANWB. Op zaterdag 3 november, 1 december, 2 februari en 2 maart worden er Opstapdagen georganiseerd. Boek hier een afspraak voor een Opstapdag en ga d’r voor ouwe motormuis!

In samenwerking met ANWB

Reageer op artikel:
5 tips waar je op moet letten als je een motorrijschool kiest
Sluiten