Racen op waterstof? Met de Alpine Alpenglow Hy4 kan het!

Milieuzones, restricties op uitstoot en allerlei mensen die je vertellen dat het slecht is voor het milieu, benzine- en dieselauto’s zijn niet meer vanzelfsprekend. Daarom wordt er al een tijdje gespeculeerd over auto’s op waterstof. Het lijkt te zijn gelukt met de Alpine Alpenglow Hy4.

Een auto die op waterstof kan rijden is natuurlijk leuk, maar een raceauto op waterstof, dat is al helemaal ideaal, toch? We hebben goed nieuws, want Alpine is het gelukt! Hun auto op waterstof heeft namelijk de eerste testmeters gemaakt. Dit als voorloper van nog veel meer moois!

Alpine Alpenglow Hy4

Futuristisch, dat is het eerste wat wij denken als we kijken naar de nieuwe auto van Alpine. Het mooie is dat dit niet alleen geldt voor het uiterlijk, maar ook voor de technologie die in de wagen verwerkt is. Het gaat echter wel om een prototype. Een prototype waar 4 cilinders in verwerkt zijn die dus volledig functioneren op waterstof. Dit om de ambitie van Alpine na te volgen om de C02 emissie flink te verminderen Het is ze aardig gelukt moeten we ze nageven. Het merk doet dit om mogelijke volgende wet- en regelgeving voor te zijn.

Rondje doen?

Nu de racecar zijn eerste meters heeft gemaakt, is de vraag natuurlijk wanneer hij het circuit zal betreden. Gelukkig hoeven autoliefhebbers hier niet lang op te wachten, dit gebeurt namelijk al sneller dan je denkt. Op 11 mei, morgen dus, zal de auto deelnemen aan een 6 uur-durende race op het Spa-Francorchamps circuit in Stavelot. Om deze bij te wonen zal je wel even naar onze zuiderburen moeten rijden. Heb je hier geen tijd voor? Dan kun je op 14 en 15 juni nog naar Le Mans gaan, want tijdens de befaamde 24uursrace op dit circuit zal de auto ook meedoen!

Reageer op artikel:
Racen op waterstof? Met de Alpine Alpenglow Hy4 kan het!
Sluiten