Mooiste vrouwen van de VS worden massaal ingezet om Amerikanen naar stembus te lokken

Nog nooit eerder stemden zoveel Amerikanen vervroegd als in dit jaar. Maar liefst 23 miljoen inwoners hebben al gestemd. De golf is onder andere te danken aan de celebrities, die op de meest bijzondere manieren hun volgers proberen te motiveren om naar de stembus te gaan. Van hashtags zoals #Horny4ThePolls tot memes, het wordt steeds creatiever.

Eerder kwam onder andere al Kylie Jenner voorbij op jouw Instagramfeed. Met een prachtige bikinifoto liet ze in de comments even weten dat haar volgers wel even moesten stemmen. Ik hoor je al denken: “Joh, wat heeft dat nou weer voor een nut!?” Nou: best wel wat. Onderzoekers hebben namelijk gezegd dat Instagram misschien nog wel een grotere rol heeft gespeeld in de vorige verkiezingen dan Facebook. Zelfs mét Russische inbreng.

Populairder dan Trump en Biden

Dat Donald Trump en Joe Biden niet echt de koningen van Instagram zijn is misschien al te verwachten. Ok, Trump heeft een nette 22 miljoen volgers en Biden zit nu op 5 miljoen, maar als je bedenkt dat Ariana Grande met twee (2) posts al 10% van de likes heeft van alle politieke posts op Instagram. Tja. In de toplijst staat ook Taylor Swift. Zij wist met haar post, waarin ze Joe Biden steunde, al 4% van alle interacties binnen te slepen. Maar, dat bekende mensen politieke posts maken is geen geheimpje. De échte vreemde eend in de bijt is misschien de Formule 1, die tussen Joe Biden en Kamala Harris in de lijst staat op een mooie vierde plek. En dat dus in een week vlak voor de grote verkiezingen.

Stemmen via de post

De echte verkiezingen zijn pas op 3 november, maar mensen kunnen al eerder stemmen. Veel Amerikanen kiezen er nu voor vanwege de pandemie, maar in het algemeen is het stemmen via de post al populairder. Het vertrouwen in de stemcomputers daalt namelijk flink. Tja, wat dat betreft helpen alle verhalen over Russische saboteurs niet echt. Misschien was de ouderwetse stembus zo slecht nog niet.

Goed, het heeft dus wél zin om posts te plaatsen waarin je op wat voor een manier dan ook je volgers probeert te lokken. Weten we dat ook weer. Laten we dan nu even genieten van wat vrouwelijk schoon dat op deze goede manier is gebruikt.

https://www.instagram.com/p/CGVo8vIlc-P/

https://www.instagram.com/p/CEZp6OvpEIx/

https://www.instagram.com/p/CGSS0ZCAuEm/

https://www.instagram.com/p/CFdiNqHjn-u/

https://www.instagram.com/p/CGVT0cfnOXM/

https://www.instagram.com/p/CEr7NXRp__U/

Reageer op artikel:
Mooiste vrouwen van de VS worden massaal ingezet om Amerikanen naar stembus te lokken
Sluiten