Volgens Lonely Planet zijn dit de mooiste steden die je in 2019 moet bezoeken

redactie 1 nov 2018 Entertainment

We zijn gek op lijstjes, want ja, wij hebben natuurlijk de FHM500. We gaan het nu even niet over de mooiste vrouwen van het jaar hebben, maar over de mooiste steden die je volgens Lonely Planet volgend jaar zeker even moet bekijken. Hoewel alle steden bezoeken wel een behoorlijke (financiële) opgave is. Voor het gemak hebben we bij iedere stad de bierprijs opgeschreven. Nu hoef jij alleen nog even een stad uit te kiezen. 

Lonely Planet maakt ieder jaar de mooiste landen, regio’s en steden bekend voor het volgende jaar. Deze bazen helpen je al jaren met inspiratie zoeken voor een mooie reisbestemming. Dit zijn de beste steden:

1. Kopenhagen, Denemarken

Alleen voor de naakte zeemeermin moet je al die kant opgaan wat ons betreft. Maar Kopenhagen heeft veel meer te bieden. De kleurrijke stad heeft een bijzonder architectuur, daarnaast kun je door de goede infrastructuur alles met de fiets doen in de stad. Toch wel chill dat wij Nederlanders zijn. De Deense hoofdstad staat ook bekend om het bruisende nachtleven. Jammer dat een biertje in Kopenhagen gemiddeld € 6,60 kost.

Kopenhagen mooiste steden
Foto: Wikicommons Foto: Dietmar Rabich

2. Shenzhen, China

Bekt niet echt lekker,  maar schijnt wel een must see te zijn. Sterker nog: het is China’s meest innovatieve stad. Da’s nogal een titel. Ze lopen ver voor op het gebied van design en technologische snufjes. Deze moderne stad schijnt trouwens een heel vet nachtleven te hebben. Vooral de Indie-Music scene leeft er heel erg. Het bier kost er tussen de 1 euro en de 1,50.  Lekker goedkoop tanken dus.

Shenzhen, China mooiste steden
Foto: SSD Pinguin

3. Novi Sad, Servië

Dit lijkt een niet echt voor de hand liggende bestemming, daarin zijn ze sowieso wel goed bij Lonely Planet. Novi Sad is alles behalve sad. De elegante stad heeft vele mooie gebouwen die goed gerenoveerd zijn. Daarnaast wordt ieder jaar het Exit Festival hier gouden. Super dik toch. Bier kost in Servië zo’n 1 euro 15. Dat wordt lachend proosten met je maten.

Novi Sad mooiste steden

4. Miami, Verenigde Staten

Deze stad ken je natuurlijk al, maar je er al weleens geweest? Je hebt er prachtige stranden waarop je lekker kan bakken,  je kan er ziek goed uitgaan en je hebt er nog eens veel cultuur. Een goeie bestemming om de winter te ontvluchten. Bier kost er gemiddeld zo’n 4 euro.

Miami mooiste steden
Foto: LonnyPaul

5. Kathmandu, Nepal

Kathmandu is beslist een bijzonder plek om eens een bezoekje aan te brengen. De stad wordt geroemd om de prachtige boeddhistische tempels, de tuinen en intrigerende Aziatische cultuur. Ook voor de sportievelingen is er genoeg te doen. Een biertje kost hier maar een euro. Doe eens gek en geef de hele kroeg een rondje.

Kathmandu mooiste steden
Foto: Svetlana Grechkina Foto: Svetlana Grechkina

6. Mexico City, Mexico

Ook geen onbekende naam. Deze levende stad heeft eigenlijk alles wat een reislustige man nodig heeft. Gave architectuur, drank, musea en heerlijk (pittig) eten. Het is niet zo gek Mexico City dit jaar werd uitgeroepen tot World Design Capital. Je kijkt er je ogen uit. Daar krijg je uiteraard dorst van. Bier kost er zo’n 1 euro 30.

Mexico City mooiste steden
Foto: Pixabay

7. Dakar, Senegal

In deze stad maak je kennis met de Afrikaanse cultuur in al haar facetten. Je hebt er hele vette views, mooie stranden en kekke nachtclubs. Dit is een toeristische bestemming in wording. Wees er op tijd bij! Voor een halve liter gerstenat betaal je hier 1 euro 50.

Dakar mooiste steden
Kite Aerial Photography (Flickr)

8. Seattle, Verenigde Staten

Deze stad ligt in de staat Washington en is erg innovatief en futuristisch. Er is genoeg te doen. Je hebt wolkenkrabbers, speciaalbierbrouwerijen, mooie parken en gave bergen. Een halve liter bier kost je bijna 6 euro. Je moet zeker even bij Seattle Beer & Co een pilsje bestellen. Daar hebben ze de beste biertjes van de stad.

Seattle mooiste stedenFoto: Pixabay

9. Zadar, Kroatië

Een stad met een bewogen verleden, maar daardoor zeker niet minder mooi. De hele stad staat bommetjevol met kathedralen en overblijfselen uit de Romeinse tijd. De knusse stad smeekt bijna om een bezoekje, gelukkig kan je er ook bier drinken. Er zijn trouwens scènes uit Game of Thrones opgenomen in deze stad. Kost je een slordige 2 euro.

Zadar mooiste steden
Foto: Pixabay

10. Meknès, Marokko

Deze stad is het walhalla voor de cultuurliefhebber. Zowel de Moorse als de Spaanse stijl kun je hier terugvinden. Dit vertaalt zich in prachtige gebouwen, bijzonder markten en fijne restaurantjes. Een halve liter hemelvocht kost hiero 1 euro 50.

Meknès mooiste steden
Foto: Flickr

Manify

Reageer op artikel:
Volgens Lonely Planet zijn dit de mooiste steden die je in 2019 moet bezoeken
Sluiten