Monica Geuze in openhartig gesprek open over kritiek, liefdesleven en monogamie

Onze favoriet Monica Geuze is inmiddels een graag geziene gast in het medialandschap en mocht gisteren aanschuiven bij podcast Open Kaart van Robbert Rodenburg. De twee zijn goede vrienden, en dat zet de deur open voor Monica om erg openhartig te zijn over meerdere onderwerpen. 

Zo gaan de twee amigo’s in op onderwerpen als kritiek op haar werk, haar liefdesleven en monogamie in een relatie. Een flink gesprek dus. Het resultaat? Een opvallend openhartig en ontwapenend gesprek met Mo.

Kritiek

Monica is sinds kort panellid bij het televisieprogramma The Masked Singer, een programma waarin bekende Nederlanders gehuld in kostuums zingend met elkaar de strijd aangaan. Hartstikke leuk, zou je zeggen, ware het niet dat zij ook de nodige kritiek moest verwerken over haar rol bij het programma. Zo vindt tv-columnist Angela de Jong haar “zwaar irritant” en vraagt ze zich af waarom onze Mo überhaupt is toegevoegd aan het panel. Deze kritiek gaat Monica natuurlijk niet in de koude kleren zitten. “Ik vind opbouwende kritiek altijd wel lekker, dus als iemand je kan helpen ermee. Maar als je gaat zeggen dat iemand een verschrikkelijk irritant wijf is, ja sorry, daar kan ik niet zoveel mee. Daar voel ik me dan wel rot over”.

Maar ook tijdens het begin van haar vlog carrière, kreeg ze de nodige kritiek te verduren. Hier ging de FHM500 winnares uit 2021 uiteindelijk een stuk soepeler mee om “Toen ik begon met vloggen, had ik heel erg dat ik onzeker werd van de kritiek die ik kreeg. Maar toen dacht ik, ik wil dit. Dus ga ik dan nu die droom die ik heb door mensen die ik helemaal niet ken en waarschijnlijk ook nooit tegen ga komen in de weg laten zitten? Toen dacht ik, ik ga gewoon voor deze droom”, geeft de 28-jarige aan. Dat is nog eens een sterke mindset, lekker bezig Monica.

Liefdesleven

Het zal de Nederlandse man vast niet ontgaan zijn, Monica is alweer een tijdje vrijgezel en dat roept natuurlijk vragen rondom haar liefdesleven op. Zelf is ze vrij duidelijk over haar liefdesleven, die is namelijk volgens haar “non-existent”. Ze is naar eigen zeggen nog nooit zo lang vrijgezel geweest, en vindt, nu het buiten steeds kouder wordt, dat ze het single leven eigenlijk niet zo leuk vindt. “Ik vind het af en toe wel een eenzaam bestaan, ik vind dat wel lastig. Ik denk dan af en toe wel, ik heb gewoon niemand om voor thuis te komen”. Wij verwachten dat er genoeg mannen zijn die Monica met open armen bij hun thuis wilt ontvangen hoor.

Daten

Als je vrijgezel bent, ga je logischerwijs ook wel eens op date. Zo ook onze Monica, die aangeeft fan te zijn van datingapps: “Dat swipen is heerlijk tijdverdrijf, ieder onbewaakt moment dat ik eventjes van links naar rechts kan doe ik dat ook”. Toch is in de loop der jaren het enthousiasme wat afgekoeld, “Op den duur denk je, ik heb nu met zo’n 20 gasten een dom gesprek gehad. Gaan onze paden dan ooit kruisen? Weet ik veel. Ik heb daar geen kracht meer voor”. Hoewel Monica een van de knapste vrouwen is die ons land kent, is ze tijdens dates toch wel nerveus. “Ik word van dat daten ook best zenuwachtig”, geeft de 28-jarige aan. Zo zie je maar, zelfs succesvolle knappe mensen vinden een date nog best spannend.

Monogamie

Monica is al eens eerder te gast geweest in het programma van Robbert, en daar hebben de twee het ook uitgebreid gehad over monogamie in een relatie. In het eerdere gesprek was ze vrij duidelijk, in een relatie ben je monogaam. Vandaag de dag lijkt onze Mo daar toch een andere kijk op te hebben gekregen, “Ik vind een monogame relatie iets heel moois, maar nu heb ik wel in de afgelopen jaren gezien dat het hele spel der liefde, dus flirten en seks, een van de mooiste dingen is die het leven te bieden heeft. En dan de persoon van wie je het meest houdt, die ga je dat ontnemen. Dat is eigenlijk ook een beetje gek. Omdat jouw eigen ego in de weg zit en denkt dat wil ik niet, ik wil alleen dat die persoon dat met mij doet”. Toch is het niet zo dat Monica voortaan alleen maar een open relatie wilt, “Het is niet dat ik denk, ik wil in de toekomst sowieso niet een monogame relatie aangaan. Maar ik weet niet of ik er op een manier naar kijk dat monogaam the only way is”.

Zo leren we onze Monica ook eens op een andere manier kennen, benieuwd naar het hele gesprek met de FHM winnares? Staat hieronder!

Reageer op artikel:
Monica Geuze in openhartig gesprek open over kritiek, liefdesleven en monogamie
Sluiten