Monaco is vol dus breidt het prinsdom uit naar zee

Redactie 2 apr 2018 Entertainment

Geld moet wapperen en als je slim bent doe je dat op de juist plek. Wanneer je je geld over de toonbank smijt in belastinghemel Monaco, zie je slechts groene cijfers. Voor een riant stekkie moet je wel goed zoeken. Met alleen money kom je er niet, vandaar dat prins Albert maar besloten heeft om te gaan bouwen op zee.

Het prinsdom Monaco begint met het verstrijken van de jaren langzaam op een luxe krottenwijk te lijken. Alles is zo dicht op elkaar gebouwd dat er nu 38.000 mensen wonen op de amper 202 hectare. De vraag naar woningen blijft maar stijgen. Michel Dotta, de vooriztter van vereniging van vastgoedmakelaars van Monaco, zegt: “De vraag naar appartementen ligt hier al jaren 10 procent hoger dan het aanbod. De prijzen stijgen jaarlijks met 5 tot 6 procent. Wat extra luxeappartementen zijn dus meer dan welkom”.

Prijzen Monaco

In Monaco worden momenteel zotte bedragen gehanteerd. Voor een gemiddelde van 41.000 euro per vierkante meter worden de appartementen gekocht. Vijf miljoen is helemaal niet zo heel veel geld voor Monaco en wat je ervoor terug krijgt is niet altijd mooi of ruim. Niet dat het door de uitbreiding nou allemaal zoveel goedkoper wordt. Er wordt geschat dat de woningen en appartementen tussen de 50.000 en 100.000 euro per vierkante meter gaan opleveren. Dat is een stuk duurder dan de topwijken in New York, London en Hong Kong.

Ligging en looks

Voor dat geld mag er ook wel iets moois terugkomen. Het gebied komt vlakbij het Grimaldi Forum en het Fairmont Hotel te liggen. Dit is erg dicht waar onze snelheidsduivels van de Formule 1 jaarlijks racen in de Grand Prix van Monaco. De nieuwe wijk zal een grootte van zes hectare moeten worden, dat zijn ongeveer tien voetbalvelden. In de nieuwe beoogde wijk zal een eigen jachthaventje komen, een aantal villa’s, een promenade en een stuk of 120 appartementen. Daar zijn de multimiljonairs die al jaren op een wacht lijst staan erg blij mee.

Men is momenteel bezig de funderingen te leggen, een dijk te bouwen en blokken beton te storten. Het project dat ‘Anse du Portier’ wordt genoemd zal in 2025 af zijn. We hebben dus nog even de tijd om goed te investeren in verschillende crypto currencies om genoeg knaken bij elkaar te sprokkelen.

Foto: wikimedia.org

Reageer op artikel:
Monaco is vol dus breidt het prinsdom uit naar zee
Sluiten