5 tips hoe je minimalistisch design kunt toepassen in jouw huis

Op het gebied van trends in de wereld van woontrends zijn er altijd wel een aantal opmerkelijke woonstijlen die je in de gaten kunt houden. De minimalistische woonstijl, die erg goed terug is te zien in de collectie hoekbanken van dit moment, is daar een erg goed voorbeeld van. Want door een eenvoudige zithoek uit te zoeken, kun je al meteen een echt statement maken. Wij geven je alvast wat inspiratie. 

1. Het gebruik van minimalistische meubelstukken trekt meteen de aandacht

Door een paar meubelstukken in een minimalistische stijl terug te laten komen in het interieur bij jou in de woning, zorg je meteen voor een paar mooie blikvangers. De zithoek met een knusse 2-zitsbank trekt daardoor meteen de aandacht. Het kan daardoor dus ook zomaar de blikvanger in huis worden. Kies bijvoorbeeld voor een aantal relaxte stoelen in strakke lijnen, die perfect uit kunnen worden gelijnd met een strakke rechthoekige salontafel. Je weet met deze woonstijl vrijwel zeker dat je de plank niet mis gaat slaan.

2. Gasten over de vloer letten sneller op de uitmuntende kwaliteit van het interieur

En aangezien je gebruik gaat maken van slechts een paar meubelstukken in de zithoek, is het belangrijker dan ooit dat je investeert in een erg goede kwaliteit. Waarom? Zo moet het meubilair niet alleen lekker zitten, maar ook zijn gemaakt met de mooiste stoffen die verkrijgbaar zijn. Ga voor luxe materialen zoals linnen en leer, aangezien dit meteen de aandacht trekt. Ga je graag voor een speels contrast in de ruimte? Kies dan voor accessoires zoals kussens en dekentjes in contrasterende materialen. Dit zorgt meteen voor een prachtige balans in het interieur in huis.

3. Less is more als het aankomt op de kleuren in huis

Tijdens het uitzoeken van een interieur in een minimalistische stijl, moet je natuurlijk ook wat verder kijken dan enkel het uitzoeken van het meubilair. Waar je zoal op moet letten? De kleur op de muur draagt namelijk ook voor een groot deel bij aan de juiste sfeer. Probeer dan ook altijd in een rustig kleurenpalet te werken. Kies voor kleuren zoals beige en gebroken wit op de muur of investeer in een neutraal behang in een aardse kleur. Hiermee til je de sfeer van de zithoek meteen naar een hoger niveau.

4. Je hebt slechts een paar meubelstukken nodig voor het samenstellen van dit type interieur

Een ander groot voordeel van het hebben van een zithoek in een minimalistische stijl, is dat je in veel gevallen slechts een paar meubelstukken nodig gaat hebben. Dat scheelt je in de toekomst weer aardig wat opruimwerk en je weet zeker dat de kamer nooit te “vol” gaat staan. Dit oogt meteen erg rustig en sereen en de ruimte in de zithoek wordt maximaal benut. Meet dus altijd een keer goed op hoeveel ruimte je precies tot je beschikking hebt en wat voor soort meubelstukken daar perfect tot hun recht komen.

5. De nodige inspiratie opdoen? Kom een keer langs in een woonwinkel bij jou in de buurt

Ga je maar al te graag aan de slag met het uitzoeken van een interieur in een minimalistische stijl? Dan is het een goed idee om op korte termijn een bezoek te brengen aan een woonwinkel bij jou in de buurt. Je ziet daar meteen hoe je het interieur bij jou in huis het beste aan kunt pakken en wat voor soort kleurenpallet het beste werkt. Ook kun je het meubilair, door het te kopen in een gespecialiseerde woonwinkel, erg snel in huis verwachten. Laat die metamorfose dus maar snel beginnen.

Reageer op artikel:
5 tips hoe je minimalistisch design kunt toepassen in jouw huis
Sluiten