Waarom Mike Tyson 9.000 euro bood om met een gorilla te vechten

redactie 21 Feb 2019 Entertainment

Bokslegende Mike Tyson is af en toe knetter, maar dan ook echt knettergek. Dat levert uiteraard kostelijk vermaak op. Wij moeten stiekem wel een beetje lachen bij dit iconische verhaal van die ouwe lijperd. Ook al is het verhaal een beetje gedateerd, het maakt ‘t niet minder mooi. Ga lekker zitten voor het legendarische verhaal van ‘Iron Mike’ die effe een potje met een gorilla wilde matten.

Het is 1986, Mike is onklopbaar als bokser en hij beseft zich dit maar al te goed. Grootheidswaanzin, zo zou je het kunnen noemen. Hij was de koning te rijk. En zoals het een echte machoman betaamt, hoort geld te rollen. Gelukkig wist de bokser wel waar hij zijn geld aan uit wilde geven. Mike is namelijk een enorme dierenvriend met een grote interesse voor wilde dieren. Zo gaf hij al eens zijn geld uit aan drie Bengaalse tijgers, want een normale kat als huisdier gaat er niet in bij de begiftigde vechtsporter. Ook bezocht hij graag dierentuinen. Op de bewuste dag van dit verhaal huurde hij de hele dierentuin af na sluitingstijd. Zo kon hij ongestoord met zijn vriendin genieten van de dieren in het park.

Mike Tyson vs. Gorilla

‘Iron Mike’ en zijn vriendin kwamen aan bij het verblijf van de zilverruggorilla’s. De stemming in het verblijf was verre van goed. De empathische vuistvechter zag hoe het alfamannetje in het honk van de mensapen, de overige dieren aanviel. ‘Dit kan niet!’, dacht hij. Heldhaftig en strijdlustig als ‘ie is, besloot hij dat ‘ie er wat aan moest gaan doen. ‘Dat mannetje moet even flink op zijn donder krijgen van de ‘king himself’, een goed pak slaag zal hem leren.’ Vanzelfsprekend mocht hij de kooi van de gorilla niet in. Dus hij bood de eigenaar zo’n 9.000 euro om met de alfa van het gorillaverblijf te knokken. Misschien moeten we van geluk spreken dat de parkbezitter weigerde. Eén ding is zeker. Bang is Mike Tyson niet, en dat levert ditmaal weer een hilarisch verhaal op.

View this post on Instagram

Link in bio. Thoughts on owning tigers.⠀ Follow @BiteTheMic for more.⠀ ・・・⠀ #BiteTheMic #MikeTyson #MikeTysonPodcast #IronMikeTyson #HipHop #MMA #Boxing #PeterRosenberg #Podcast #Comedy @Rosenbergradio

A post shared by Mike Tyson (@miketyson) on

 

Reageer op artikel:
Waarom Mike Tyson 9.000 euro bood om met een gorilla te vechten
Sluiten