Microsoft komt met een eigen Xbox App Store naar de iPhone

We krijgen, als het aan Microsoft ligt, volgend jaar een nieuwe downloadwinkel voor onze iPhone. Achter de schermen werkt het bedrijf hard aan de ontwikkeling, en lancering, van de Xbox App Store.

Dit nieuws werd bekend gemaakt door Microsoft’s Head of Gaming Phil Spencer. In een interview met de Financial Times legt hij uit hoe het bedrijf een toekomst voor zich ziet als de Europese Unie zijn zin krijgt,  die vinden namelijk dat Apple zich best een beetje meer open mag stellen.

Europese Unie

Spencer heeft tijdens zijn interview met de Financial Times over een daadwerkelijke App Store zoals iPhone-gebruikers die op dit moment alleen van Apple kennen. Nu vragen jullie je vast af waarom Apple dit zou gaan doen? Nou, ze hebben vanaf volgend jaar eigenlijk geen keus meer. Dit komt door The Digital Markets Act (DMA) van de Europese Unie.

De DMA is een nieuwe wetgeving van de EU die vanaf 2024 van kracht gaat. Hierdoor wordt Apple gedwongen zijn iPhone toegankelijker te maken door downloadwinkels van derde partijen toe te staan. Iets dat sinds de introductie van de smartphone in 2007 nooit eerder het geval was. Microsoft is van plan om die kans direct met beide handen aan te pakken. “Een gigantische mogelijkheid”, aldus Phil Spencer.

Microsoft flink sterker

Dit is niet de eerste grote slag die Microsoft gaat slaan. Na de naderende overname van Activision Blizzard, beschikt het moederbedrijf van Xbox over voldoende power om een flinke aanval in te zetten. Niet in de laatste plaats dankzij grote titels als Call of Duty Mobile en Candy Crush Saga die na de overname van Activision behoren tot het arsenaal van Xbox. Een specifieke App Store waar dergelijke titels exclusief te downloaden zijn zou een succes kunnen betekenen op de iPhone.

Microsoft biedt nu zijn digitale gameservices nog aan via speciale apps op pc’s en Xboxen. Het is ook mogelijk om hier toegang toe te krijgen op iOS-apparaten, maar dit is enigszins beperkt omdat het gaat via een webbrowser.  Dit kan onder andere de spelprestaties beperken. Voor de (game)liefhebbers is het dus goed nieuws dat Microsoft gebruik gaat maken van de nieuwe wetgeving die eraan zit te komen.

 

Reageer op artikel:
Microsoft komt met een eigen Xbox App Store naar de iPhone
Sluiten