Michael Jordan’s Air Jordans zijn de allerduurste sneakers met ruim $2 miljoen

Bekende sporters hoeven niet al te vaak naar hun rekening om te kijken, dat is een inmiddels wel een bekend verhaal. Tiger Woods, Leo Messi en Floyd ‘Money’ Mayweather mogen zich tot de ongezond rijke mensen van de wereld rekenen. Natuurlijk heel lekker, maar er kan er maar één de winnaar zijn. We zochten het al eerder voor je uit, maar de gouden medaille hangt nog steeds om dezelfde lange nek. Nee, het is geen giraffe, het is ’s werelds beste basketballer ooit. Michael Jordan’s Air Jordans die hij het laatste seizoen droeg gingen onder de hamer en werden het duurste paar sneakers ooit.

Michael Jordan’s Air Jordans

Zoals de G.O.A.T. met vrijwel alles doet, dealt hij alleen in superlatieven. Hij was niet ‘een van de beste’, hij was de beste. Zijn sneakers zijn niet ‘een van de duurste’, ze zijn de duurste. Veilinghuis Sotheby’s doet eigenlijk hetzelfde, ze veilen alleen écht bijzondere gevallen. De duurste nieuwe auto ooit ging er onder de hamer voor bijna tien miljoen euro. Nu heeft Sotheby’s ook de duurste sneakers ooit verhandeld. Als je bedenkt dat de duurste auto richting de tien miljoen gaat, is het vrij bizar dat de duurste schoenen iemand ongeveer twee miljoen afhandig wisten te maken.

Domme patta

Het gaat om Michaels ‘Last Dance’ schoenen. Hij droeg ze in het seizoen van 1998, zijn laatste jaar bij de Chicago Bulls. De grote baas die hij is, gaf hij de schoenen aan de ballenjongen van Utah Jazz die de kleedkamer van de uitploeg schoonmaakte. Zal hij even blij zijn geweest dat ‘ie die dag moest werken. Je kunt lang poetsen of ballengooien voor zoveel geld, als het al geen vrijwilligerswerk was.

Het kan nog duurder

Die ongeveer twee miljoen euro is al flink wat, maar het shirt dat de hoornloze geit droeg in hetzelfde seizoen bracht meer dan tien miljoen dollar op. Dat is het absolute record binnen de sportartikelen van sentimentele waarde. Zoals we al zeiden: is er een lijstje? Michael Jordan staat in ieder geval op één.

Reageer op artikel:
Michael Jordan’s Air Jordans zijn de allerduurste sneakers met ruim $2 miljoen
Sluiten